Wpis z mikrobloga

@HackTheGibson: Jak tak obserwuję przez moje lata życia to po prostu każdy inaczej do wiary podchodzi, niektórzy szukają właśnie takiego oparcia na duchu, motywacji powtarzając sobie przytoczone przez ciebie hasła. Niektórzy opierają się na sensie historycznym - łatwym, już w pełni dosłownym, może to coś dla ciebie. Nie wszyscy mają takie same podejście do wiary w Boga, nie wyobrażaj sobie że ktoś ci narzuca jak masz podchodzić do tematu
Kościół
  • Odpowiedz
dlaczego zakładasz że jesteś mądrzejszy od 2,4 miliarda

@ancynamonek: A czemu uważasz, że 5,8 miliarda ludzi się myli? (plus ci co nie żyją)
W historii świata więcej ludzi nie wierzyło w Boga chrześcijańskiego, niż w niego wierzyło.

Chrześcijaństwo już istniało przed czasami
  • Odpowiedz
@ancynamonek: Jakby modlitwa w czymkolwiek pomagala to ludzie by nie umierali. Modlitwa nie pomaga w niczym takie sa fakty. Ilu ludzi modlili sie za papieża albo innych znanych którzy umarli. Ile ludzi sie modli i kasę zdrowie i nigdy tego nie dostaje. Za to inni dostają to bez modlitwy. Bóg i tak zrobi co chce, wszak wszystko jest z góry zapisane w jego księdze. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
O ja p------ę, dziewczyna prosi o modlitwę bo widocznie w jakiś sposób jej to pomaga - w jaki to już tylko i wyłącznie jej sprawa. Ale oczywiście zaraz zleci się grupka niedojebów spod znaku #gimboateizm żeby wytłumaczyć, że to wszystko zabobony i średniowiecze.
Weźcie jebnijcie się wszyscy w łeb i dajcie innym ludziom spokój. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Niewiele jest bardziej irytujących rzeczy niż gimboateista z
  • Odpowiedz
ciekawe że do tej pory wiara żyje i odradza się na nowo z tyloma wiernymi wyznawcami skoro według ciebie to bzdura bez dna

@ancynamonek: Sam jestem wierzący, ale sorry, to żaden argument. Ludzie od lat prowadzą też wojny i się mordują. I wojny ciągle się odradzają, z tyloma ofiarami. Skoro wojny według Ciebie to zło, to dlaczego ciągle są?

dlaczego zakładasz że jesteś mądrzejszy od 2,4 miliarda(+jeszcze ci co już nie
  • Odpowiedz