Aktywne Wpisy
![kantek007](https://wykop.pl/cdn/c3397992/kantek007_8z6nsTx4G3,q60.jpg)
kantek007 +12
![Virsky](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Virsky_2wMLP7noxw,q60.jpg)
Virsky +257
Ojezu, jakie to piękne uczucie :D
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
#gotujzwykopem #chwalesie
@INSANITY dziękuję (ʘ‿ʘ)
@paramedic44 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Ja_sie_na_tym_znam nie!
podeślesz przepis ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jesli zamierzasz dalej piec -może dorzuc kiedyś czarnuszke do ciasta. Jest przepyszny chleb wtedy ;)
Ja piekę z podobnego przepisu, ale zwykke bez cebuli (jest wtedy delikatniejszy) i dorzucam słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane i wlasnie czarnuszke, a na wierzch ziarna słonecznika :)
Z takich jeszcze innych..jeśli chciałabyś nieco ciemniejsza skórkę, a balabys się, ze będzie za twarda -na spod piekarnika wrzuć kostki lodu. Albo po prostu
Hmm..ja mam piekarnik elektryczny i na początku miałam straszne problemy z doborem programu..
W przepisie miałam 178-180* i termoobieg - wychodziło twarde i popekane..
Po wielu eksperymentach (niemalże lzami okraszonych :p) doszłam do perfekcji prawie :D
Ale taka rada co do ilości ciasta jeszcze - tan na kotlecie ciasto wystaje ponad
Możesz zawsze po prostu sobie kupić odrobinę i nawet zwykłą kanapkę posypać. Pamiętam, że kiedys byłam na pizzy, gdzie posypywano gotwe już jedzenie właśnie czarnuszką - bardzo mi smakowało.
A co do chleba jeszcze - ja zaczynałam
Komentarz usunięty przez autora
Patrze na Twój chleb i super wyszedl już od pierwszych razy :)
Czy trudno zrobić zakwas? Nigdy
Rozwiązałam więc to zmianą początkowej temperatury i roznymi programami w trakcie pieczenia (najpierw daje termoobieg, zeby wyroslo, potem gora+dol, a na koncu dół+termoobieg... ale przynajmniej pięknie wychodzi).
Ale sama nie robiłam, miałam od tesciowej, a potem przestałam robić, bo bez zakwasu jest delikatniejszy i zajmuje max.4h zamiast 16.
O, jeszcze można zurawinę dodać, też fajne bardzo :)