Aktywne Wpisy
Stalionnn +158
Blondynka34 +38
#nocnazmiana #slask #rozowypasek
Zastanawiam się czasem po co żyję, skoro jest coraz gorzej? Okazało się dziś że mój Kot ma skrzep w sercu, kilka dni temu zwolnili mnie z pracy gdzie zarabiałam 3400 na rękę a teraz pewnie będą chcieli mnie #!$%@?ć z mieszkania, a ja mając 2500 na koncie nie zaszaleję. Ale o co chodzi? Mieszkam w tym mieszkaniu ( kawalerka) kilka lat, kupiłam pralkę,
Zastanawiam się czasem po co żyję, skoro jest coraz gorzej? Okazało się dziś że mój Kot ma skrzep w sercu, kilka dni temu zwolnili mnie z pracy gdzie zarabiałam 3400 na rękę a teraz pewnie będą chcieli mnie #!$%@?ć z mieszkania, a ja mając 2500 na koncie nie zaszaleję. Ale o co chodzi? Mieszkam w tym mieszkaniu ( kawalerka) kilka lat, kupiłam pralkę,
Mam mieszkanie które wynajmuje. Jako przykładny obywatel, mam księgową, która pomaga mi się rozliczać z przychodów i kosztów. Tak się składa, że na razie wszystko idzie jak po maśle i przychody przewyższają koszty. I teraz moje pytanie do bardziej obeznanych. Co ciekawego mogę wrzucić w koszty, żeby US się nie przyczepił? :-)
Na tą chwile, wrzucam wszystkie opłaty, część odsetkową kredytu i amortyzację. Ale nadal przydałoby mi się trochę kosztów.
Wynajmuje osobom pracującym/studentów na pokoje. Jest to wynajem w miarę długoterminowy.
#wynajem #podatki #mieszkanie #biznes #najem #koszty #ksiegowosc
Ja mam na umowie tylko tzw moje odstępne a lokatorzy opłacają opłaty sami. Raz na jakiś czas zadzwonie tylko sprawdzić czy na pewno je płacą. Płacę te 8% ryczałtu. Z ciekawosci to ile ci procentowo wychodzi podatku od kwoty którą dostajesz?
Dlatego szukam teraz jakiś kosztów. Remontów na razie nie planuje....