Mirki, mam problem na 32-bitowym systemie Vista. Otóż sama z siebie przestała działać funkcja "wyszukaj pliki lub foldery". Klikam w nią i nic się nie wyświetla, nic się nie dzieje. Wyłączałem i włączałem usługi Windows Search. Wydaje mi się, że chodzi o opcje indeksowania, ponieważ gdy próbuje w nie wejść to jest tylko napis w stylu "zaraz zostaną wyświetlone opcje indeksowania", czy jakoś tak. No i nic się nie wyświetla. Wyłączałem też funkcje programów Visty związane z indeksowaniem oraz wyszukiwaniem, ponownie włączałem - bez skutku (przy ponownym włączaniu indeksowania strasznie zmuliło kompa, że musiałem wyłączyć ten proces, no ale zafajkowało). Macie jakieś pomysły? Użytkownik laptopa to prosty chłop i jakieś skomplikowane programy do wyszukiwania plików, które bardzo długo wyszukują odpadają.
@drawietz nie mam niestety żadnej wcześniejszej kopii systemu, żeby zrobić restore Nie mam teraz laptopa przy sobie, dopiero jutro będę się z nim bawić. Jeżeli w safe mode nie zadziała, to co doradzasz? Tak czysto hipotetycznie :)
@ziemniac przywracanie systemu działa na zasadzie, że przywracasz do pewnego zapisanego momentu, tak? ten zapisany moment raczej odpada, bo zostaną utracone ważne pliki związane z pracą właściciela laptopa :/ właśnie bez system restore chciałbym to zrobić
@gregwald: możesz też "odbudować" indeks wyszukiwania: Otwórz okno Opcje indeksowania, klikając przycisk Start, a następnie polecenie Panel sterowania. W polu wyszukiwania wpisz opcje indeksowania, a następnie kliknij pozycję Opcje indeksowania. Kliknij przycisk Zaawansowane. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź. W oknie dialogowym Opcje zaawansowane kliknij kartę Ustawienia indeksowania, a następnie kliknij przycisk Odbuduj.
Chłop co odpalił Patronite jakieś 5 godzin temu i sru ma 13 kafli na miesiąc xD
A znając regularność SciFuna, to te 13 tysi będzie szło na nic nie robienie - choć może to go zmobilizuje i przynajmniej raz na miesiąc coś dostaniemy.
Mirki, mam problem na 32-bitowym systemie Vista. Otóż sama z siebie przestała działać funkcja "wyszukaj pliki lub foldery". Klikam w nią i nic się nie wyświetla, nic się nie dzieje. Wyłączałem i włączałem usługi Windows Search. Wydaje mi się, że chodzi o opcje indeksowania, ponieważ gdy próbuje w nie wejść to jest tylko napis w stylu "zaraz zostaną wyświetlone opcje indeksowania", czy jakoś tak. No i nic się nie wyświetla. Wyłączałem też funkcje programów Visty związane z indeksowaniem oraz wyszukiwaniem, ponownie włączałem - bez skutku (przy ponownym włączaniu indeksowania strasznie zmuliło kompa, że musiałem wyłączyć ten proces, no ale zafajkowało). Macie jakieś pomysły? Użytkownik laptopa to prosty chłop i jakieś skomplikowane programy do wyszukiwania plików, które bardzo długo wyszukują odpadają.
nie mam niestety żadnej wcześniejszej kopii systemu, żeby zrobić restore
Nie mam teraz laptopa przy sobie, dopiero jutro będę się z nim bawić. Jeżeli w safe mode nie zadziała, to co doradzasz? Tak czysto hipotetycznie :)
przywracanie systemu działa na zasadzie, że przywracasz do pewnego zapisanego momentu, tak? ten zapisany moment raczej odpada, bo zostaną utracone ważne pliki związane z pracą właściciela laptopa :/ właśnie bez system restore chciałbym to zrobić
okej to spróbuję :) a doradzasz coś oprócz tego i oprócz tego co opisałem w 1 poście?
Start menu->Panel sterowania->Programy i funkcje->Wlacz lub wylacz funkcje systemu windows
i tam musisz zaznaczyc "Windows Search"
edit: sorry, zauważyłem, że już to robiłeś
Otwórz okno Opcje indeksowania, klikając przycisk Start, a następnie polecenie Panel sterowania. W polu wyszukiwania wpisz opcje indeksowania, a następnie kliknij pozycję Opcje indeksowania.
Kliknij przycisk Zaawansowane. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.
W oknie dialogowym Opcje zaawansowane kliknij kartę Ustawienia indeksowania, a następnie kliknij przycisk Odbuduj.
próbowałem i nic się nie dzieje po kliknięciu "zaawansowane"
@ziemniac
@drawietz
dzięki za odpowiedzi, zasiądę do tego jutro :)