Wpis z mikrobloga

Polędwica wieprzowa, koniecznie świeży tymianek, masło klarowane, jakiś ziemniak czy inne frytki.

Wrzuć na patelnię masło klarowane. Polędwice zdrowo z każdej strony posyp świeżym tymiankiem (suszony z torebki jest do dupy) i wrzuć do rozgrzanego masełka. Smaż kilka minut i co kilka sekund obracaj mięso. Ma być w środku gorące, ale nie całkiem zasmażone, bo inaczej szkoda polędwicy. Między czasie ugotuj ziemniaki czy zrób frytki. Polędwice pokrój w plastry po około 2cm
@makary89: oszukane risotto z pieczarkami i oregano: gotujesz ryż z masłem (ja w mikrofali) osobno, sos osobno ( kolejność 1. cebula, 2. pieczarki + kilka pomidorów koktajlowych 3. pół kostki do zupy grzybowej, 4. serek filadelfia, 5. sól, pieprz/chili, oregano), mieszasz (parmezan), jeśli nikt nie widział uchodzisz za mistrza kuchni lvl okrasa Czas przygotowania 10 minut

Jak chcesz do tego zupę, zrób pomidorową ze śmietanką i dodaj trochę świeżych pomidorów i