Wpis z mikrobloga

Zaraz będzie rocznica mojego związku, a ja coraz bardziej jestem nim zmęczony... Nie potrafię nawet powiedzieć czy ją kocham, nie jestem tego pewien. Boję się że jest to po prostu przyzwyczajenie, świadomość że jest tam ktoś z kim zawsze można o wszystkim pogadać. Z dnia na dzień czuję się z tym tylko gorzej, widzę że nie będę w tym związku szczęśliwy ale nic z tym nie robię.

Pewnie dawno bym się z nią rozstał gdybym wiedział że czuje to samo, ale wiem że ona mnie kocha i będzie to dla niej straszliwy cios i to mnie najbardziej boli.

#logikaniebieskichpaskow #zwiazki #rozowepaski
  • 17
@EndlessShame: brakuje mi po trochu wolności, po trochu bycia sobą... ona nie potrafi zrozumieć że ja mam swoje pasje na które też bym chciał poświęcać czas, że dla mnie związek to nie jest spędzanie ze sobą 24/7 (ona uważa inaczej). po prostu się duszę nie mogąc robić tego co bym chciał. może byłoby inaczej gdybyśmy mieli wspólne pasje, ale jesteś kompletnie innymi osobami (,)

@aloszkaniechbedzie: ja
@EndlessShame: różnimy się dosłownie wszystkim, rzeczy w jakich się zgadzam jestem w stanie policzyć na palcach jednej ręki... ale to wszystko wyszło dopiero w czasie trwania związku, na początku było super, a potem... nie mieszkamy razem, więc ona by chciała bym cały czas po pracy spędzał z nią - mi za to godzina w zupełności wystarczy by się nią nacieszyć.
@block: przynajmniej Cie obchodzi, co ona czuje/ze mozesz ja skrzywdzić, nic na siłe, jeśli coś nie ma sensu to nie ma, mój ex po kilku latach miał to samo i przeciagnal sztuczne przetrzymanie, w wyniku czego cierpiałam dłużej i bardziej, a trzeba było to zakończyć zdrowiej i znacznie wcześniej
Czułam sie tragicznie, a z perspektywy czasu, wiem, że szybszy kop w dupe byłby lepszy
Przemyśl, porozmawiaj, wesprzyj, ale nie udawaj.
Powodzenia...
@sebawo: szczęśliwy byłem przez pierwszy miesiąc związku, potem im bardziej się poznawaliśmy to więcej widziałem minusów... uwierz mi że gdybym wiedział że to ma sens to bym robił wszystko by utrzymać ten stan rzeczy.
@block: Postaw się w jej sytuacji, chciałbyś być z kimś kto nie jest z Tobą szczęśliwy, jest Tobą zmęczony, a nie kończy tylko dlatego że jest jej Ciebie szkoda, bo jakby zerwała to byś cierpiał?
@block: jeśli piszesz o tym tutaj, to prawdopodobnie już podjąłeś decyzję. Szukasz tylko potwierdzenia.

Najgorsze, co można zrobić, to być z kimś z litości. Skrzywdzisz tym zarówno siebie jak i ją.