Wpis z mikrobloga

Co się #!$%@?ło... Wykop wpadł w szał #pokemongo . No więc i ja podchwyciłem bakcyla. Wybrałem się więc jakieś półtorej godziny temu na polowanie na Pokoemony (jak to brzmi iksde). Niedaleko mi do trzydziestki i się #!$%@? wybrałem na łowy pokemonów - sam z siebie miałem bekę ((oo)) Trochę dziwnie czułem się chodząc wpatrzony w telefon po osiedlu w tą i z powrotem. To był dopiero początek. Jak się okazało po osiedlu zasuwało jeszcze kilka osób robiąc to samo (widziałem ich ekrany). I to nie dzieci, tylko przedział wiekowy 25-40. No top kek. To jeszcze nic! Żabka obok mnie jest gymem. I co? Stoją pod nią jakieś piwniczaki i #!$%@?ąją bo team red obsadził ją tak, że nie idzie zdobyć. No kisnę niemiłosiernie, jeszcze ludzi się do siebie uśmiechają bo wszyscy wiedzą o co cho. Było to dosyć dziwne, więc się nieco oddaliłem, patrze kapliczka przy drodze (nawet nie asfaltowej) - oczywiście pokespot i co? Jakiś koleś ~35 lat z telefonem stoi i czeka aż mu się spowrotem na niebiesko zaświeci ;-D Nie wytrzymałem i się zacząłem śmiać, na co on odpowiedział tylko - też pokemony? :-D trochę się pośmialiśmy i pogadaliśmy. Jak mu pokazałem swoje Pokemony (ja prld, jak to brzmi) to się zaczął dopytywać gdzie złapałem Dratiniego i Scheldera. No gurwa kisnę niemiłosiernie, co ta gra robi z ludźmi. Nagle więcej przechodniów na osiedlu, wszyscy z psami wychodzą. W kanjpie temat nr 1 - Pokemony ( )
  • 31
@chwed: może jestem młodszy (ledwo ponad 20) ale mam to samo uczucie - dzisiaj z dziewczyną wybraliśmy się na polowanie, stanęliśmy pod gymem swojej drużyny i trenujemy pokemony. nagle podjeżdża koleś na rowerze, zsiada, stoi w miejscu i gapi się w telefon. za chwilę przechodzi ktoś inny wlepiony twarzą w ekran (obok również był pokestop). idziemy dalej, nagle jakiś typ zatrzymuje się na środku ulicy i jakby robił zdjęcia. wszyscy łapią
@chwed top kek, ja tylko nieskromnie powiem, ze jak opowiadalem ludziom o grze to wszyscy zaraz ze jestem jakis #rakcontent ale zaraz ogarneli ze niezla faza i pytali skad pobrac apke ( ͡ ͜ʖ ͡) no wiec czuje sie tak troche jednak #wygryw bo mimo iz jestem mlodym trenerem pokemon to jednak cos ich tam ucze, oczywiscie moze zaraz #gownoburza ale #teamvalor here

Aha jeszcze jedna sytuacja,
@chwed: aż mnie samego korci żeby to zainstalować, problem w tym że w ogóle nie wiem o co chodzi z tymi pokemonami, w sensie nigdy tego nie oglądałem i kompletnie nie znam i rozumiem tego uniwersum (_)