Wpis z mikrobloga

• 0
@moki tzn wiesz zalezy mi na ocenie uzebienia pod kątem aparatu orto. I tak jestem zapisany do dentysty, ale chce opini zeby mi kitu nie wcisnął i wycebule za aparat 4k cbln
@Major_Kogz: wiesz ocena ortodontyczna to niestrety nie tylko zdjcie usmiechu, ale caly zgryz, zeby, twarz. a co Cie do ortodoty przywialo? Ty zauwazyles problem, czy ktos? Ortodonta mowil co mozna zrobic aparatem i co bedzie bez niego?
@Major_Kogz: jesli masz zaburzenia to ortodonta na pewno Ci zaproponuje leczenie aparatem bo to jest jego robota. w doroslym wieku leczenie bywa i dlugie i uciazliwe i czasem duzo bardziej skomplikowane niz u dzieci. jesli sam uwazasz ze masz krzywo ustawione zeby, ale nic Cie nie boli, ani nic z "zawiasami" zlego sie nie dzieje, to nie robiac nic to prawdopodobnie duzej krzywdy sobie nie zrobisz. Ale krzywe ustawienie zebow w
@Major_Kogz: tak, chodzilo mi o stawy skroniowo-zuchwowe. jesli masz dolegliwosci to ortodonta byc moze bedzie mogl w tym pomoc. na pewno o tym mu powiedz. pamietaj ze istotne wady zgryzu ma jakies 80% populacji, a dolaczajaac do tego pomniejsze wady to aparat niemal kazdemu by sie przydal