Aktywne Wpisy
cebulowyInwestor +18
Wielu z was tutaj powtarza, że giełda jest lepszym pomysłem niż nieruchy jeśli planujemy uchronić oszczędności przed inflacja.
Ale w co ma wejść przeciętny Janusz który kompletnie nie zna się na inwestowaniu?
Załóżmy, że myslimy o inwestowaniu dlugoterninowym, 5lat, 10lat i dłużej i ma już cos w EDO, wiec może zagrać ryzykowniej.
ETF? Fundusze? Jakie?
Na giełdzie też jest koniuktura, czy teraz jest dobry moment, żeby czekać czy wejść na giełdzie?
Czy
Ale w co ma wejść przeciętny Janusz który kompletnie nie zna się na inwestowaniu?
Załóżmy, że myslimy o inwestowaniu dlugoterninowym, 5lat, 10lat i dłużej i ma już cos w EDO, wiec może zagrać ryzykowniej.
ETF? Fundusze? Jakie?
Na giełdzie też jest koniuktura, czy teraz jest dobry moment, żeby czekać czy wejść na giełdzie?
Czy
CzTeRyZeRoV8 +1
#biznes #kryptowaluty #btc #bitcoin #binance #coinbase #inwestowanie #inwestycje
Pytanie miraski, jestem kompletnie zielony w sprawach krypto, ale nasuwa mi się taka myśl.
Wchodzę na Coinbase czy Biance i bitcoin skacze nie? Dziennie jest luka między np. 245k w piku, a 233k na dole. I teraz zapytanie, załóżmy wpłacam 5 koła i NP. kupuje kiedy jest za 235k i tego samego dnia po kilku godzinach sprzedaje kiedy jest za 245k, czyli z zarabiam
Pytanie miraski, jestem kompletnie zielony w sprawach krypto, ale nasuwa mi się taka myśl.
Wchodzę na Coinbase czy Biance i bitcoin skacze nie? Dziennie jest luka między np. 245k w piku, a 233k na dole. I teraz zapytanie, załóżmy wpłacam 5 koła i NP. kupuje kiedy jest za 235k i tego samego dnia po kilku godzinach sprzedaje kiedy jest za 245k, czyli z zarabiam
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jak to naprawić? Sterowniki wszystkie aktualne.
#widnows10 #laptopy
Żeby CI widziało kartę najpierw instalujesz integre jeśli taką masz, a potem dedykowane GPU.
Spróbuj wywalić sterowniki i w tej kolejności je zainstalować jeszcze raz.
To wywalic sterowniki do obu i zainstalować zaczynajac od intela?
dzieki
@koorekk:
Tak. Wywal oba restart. Czystka rejestru wy wywalenie pozostałosci sterownikó z program files. Restart. Instalacja sterowników do integry. Restart. Instalacja sterowników do dedykowanej.
ps. Widzisz tą kartę jako niezainstalowaną w managerze urządzeń ?
Powinno pomóc. Jeśli jakieś problemy będą z przełączaniem na mocniejszą kartę to odsyłam do tej strony. Możesz na niej sprawdzić ile fps powinno być w danym tytule. Jeśli jest padaka totalna to w panelu sterowana radka musisz zaznaczyć, że dana aplikacja ma korzystać z dużej wydajności. Odnosi się to do poszczególnych tytułów.
Ale po czym wnioskujesz, że leci na intelu ?
Najprostszy sposób to GPU-Z i zakładka, w której masz na bieżąco aktualizowany wykres z parametrami karty. Jeśli wartości będa podczas uruchamiania rosły to sytuacja będzie przejrzysta ;)
GPU-Z jest niezależnym programikiem. Spróbuj.
http://gpuz.techpowerup.com/16/07/11/e5e.png
odpaliłem csa, czyli chodzi na intelu , tak
Tak to wygląda.
Serio zmieniłeś DLA CSGO wartość w panelu na kartę AMD ?
Edit.: W ten sposób to zrobiłeś ? https://youtu.be/R-WfCLGxWm8?t=4m12s
Da rade grac na tym intelu ale na 20fpsach raczej slabo, chyba ze dam wszystkie ustawienia na minimum to z 30 bedzie.
Nie chodzi mi o sam tytuł tylko o metodykę zmian.
Nie mam pojęcia dlaczego mimo forsowania zmian GPU z poziomu panelu AMD to nadal nie trybi..
Nie mam już pomysłu.. ;/