Wpis z mikrobloga

Mirki, szykuje mi się remont kuchni i poważnie zastanawiam się nad wymianą indukcji na PŁYTĘ GAZOWĄ BEZ PŁOMIENIA!!!oneoneone firmy #solgaz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odstraszają mnie trzy rzeczy - cena, brak możliwości obejrzenia przed zakupem w jakimś sklepie w Łodzi, a co za tym idzie trzecia rzecz, czyli brak możliwości zakupu z montażem co tylko podnosi dodatkowo cenę.

W dodatku mam już piekarnik, którego nie chcę wymieniać i boję się, że nie będzie pasować płyta. No ogólnie miliony pytań bez odpowiedzi, dlatego chciałem się zapytać tych z Was, którzy mają i użytkują o opinie. Główne pytanie - czy warto.

Interesuje mnie płyta 4+1...

#kiciochpyta #remontujzwykopem

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kismeth:
cena - faktycznie spora, nie da się ukryć, ciężko tu coś doradzić
montaż - wkładasz ją w otwór i każesz gazownikowi podłączyć gaz, aha i wkładasz wtyczkę do kontaktu. Żadnego przykręcania do blatu nie ma więc montaż to łatwizna
oglądanie - nie doradzę
jest jeszcze punkt 4.
Czyszczenie tego to masakra i trzeba to czyścić praktycznie po każdym użyciu.
  • Odpowiedz
brak możliwości obejrzenia przed zakupem w jakimś sklepie w Łodzi

@Kismeth: mamy sklep w Rzgowie na ul. Brzozowej 1, dojazd z każdego miejsca w Łodzi jest tam doskonały. Zapraszamy do zobaczenia na żywo - to rozwieje wszelkie wątpliwości. Otwarte 7 dni w tygodniu
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: no tak, ale jak mam jechać do Rzgowa 23km w jedną stronę specjalnie i by mi się spodobała to bym chciał od razu kupić ;)

Jeśli zamawiałbym z Waszej strony to jaki jest czas oczekiwania? Jak wyglądają później kwestie realizacji gwarancji? I najważniejsze - czy są jakieś zniżki dla Mirków? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kismeth: to po kolei :)

1. Czas oczekiwania to max 14 dni, chyba że bardzo Ci się spieszy to daj znać w uwagach do zamówienia. Jedna sztuka zawsze znajdzie się gdzieś szybciej :)

2. Gwarancja jak gwarancja - cokolwiek się dzieje to zgłaszasz i wpadamy do domu z wizytą. Na miejscu nie naprawiamy sprzętu tylko od razu wymieniamy daną część na nową (każde nasze urządzenie zbudowane jest modułowo)

3. O
  • Odpowiedz
W dodatku mam już piekarnik, którego nie chcę wymieniać i boję się, że nie będzie pasować płyta

@Kismeth: Meble zostają czy nowe?

montaż - wkładasz...

@secha: Pod warunkiem, że kuchnia była robiona pod płytę Solgaz
  • Odpowiedz
@norbw74: Prawda, zapomniałem, że u mnie był ten problem i musiałem zrezygnować z jednej szuflady bezpośrednio pod płytą. Na stronie producenta możesz pobrać dokładne wymiary i zobaczyć czy się zmieści.
  • Odpowiedz