Wpis z mikrobloga

Taka sytuacja - robię backup partycji C z systemem, zapisuję na partycji D. System się pieprzy, nie mam jak uruchomić. Jak przywrócić go z kopii zapasowej z partycji D skoro system jest spieprzony? Gdzie w takim przypadku zapisać kopię zapasową jeśli nie mam zewnętrznego dysku/pendrive o wystarczająco dużej pojemności?

#komputery #pcmasterrace

Also nie wiem jak zrobić punkt przywracania systemu (Win10), pic rel
MG66 - Taka sytuacja - robię backup partycji C z systemem, zapisuję na partycji D. Sy...

źródło: comment_B1Za5rHhEuAQvBwAxKmnGEBfkyLQmTDV.jpg

Pobierz
  • 6
@moh1942: Będę robił kopię programem Aomei Backupper. Jak przywrócić partycję systemową z obrazu zapisanego na drugiej partycji bez systemu? I co masz na myśli pisząc "w moim przypadku" bo nie rozumiem :P z instalatora tj. np. z bootowalnego pendrive z obrazem systemu?
@MG66: jak zrobisz kopie przez Windowsa (screen) to później możesz ją przywrócić za pomocą usb/dvd z instalatorem windows. A w tym Aoemi masz opcje utilites i tworzysz usb z tym programem i jak Ci się system wysypie to odpalasz Aoemi z usb i wskazujesz kopie z dysku D:/ (zrobioną przez ten program)
@moh1942: O, zajebiście z tą drugą opcją, tak zrobię, thx ;)

A co do pierwszego to w każdej opcji ze screena pokazuje mi komunikat że jak zrobię kopię zapasową na tym samym dysku to i tak to nic nie da jak ulegnie awarii :P więc skorzystam z opcji drugiej.

Aha i jeszcze jedno - jeśli miałbym system na SSD to lepiej zrobić kopię zapasową na HDD czy na tym samym dysku?