Wpis z mikrobloga

Mirasy spod tagów #android #telefony #cyanogenmod proszę o radę.
Mam starszy już telefon LG P880 (Optimus 4x HD). Był to swego czasu flagowiec od LG (2012 i pierwszy kwartał 2013 roku), a zarazem jeden z trzech pierwszych 4-dzeniowców na rynku smartfonów. Użytkuję go już 3,5 roku z większym/mniejszym powodzeniem. Po 1,5 roku afunkcjonalny ze względu na ściny, crashowanie aplikacji, powolne działanie, słabą wytrzymałość energii na baterii. Po przywróceniu ustawień fabrycznych telefon odzyskuje trochę sprawności, ale na krótki czas - może 3 tygodnie do 1,5 miesiąca, po tym czasie znowu zamułka, ale jeszcze nie jest tak tragicznie. Jaka jest bolączka tego telefonu? Ano taka, że na początku miałem Androida 4.0.x, po kilku tygodniach oficjalna aktualizacja od LG do 4.1.2 JB i na tym się skończyło, gdyż producent zdecydował, że nie będzie już w żaden sposób wspierał tego modelu ().
Ale ja, jako że jestem trochę 'konserwą' technologiczną i nie bardzo mam ciągątki do rychłego zmieniania elektroniki, tak sobie pracuję raz lepiej raz gorzej na tym sprzęcie. I teraz nasuwa się pytanie: może spróbować postawić na nim jakiegoś nowszego Androida np. Lollipop 5.0 albo CyanogenMod, albo dać sobie spokój z tym telefonem i kupić jakiegoś chinola np. Xiaomi za 600-800 zł? A może jeszcze coś innego?
  • 7
@grzesix2: wgraj mi cm11 powinien odżyć ten telefon.
Gorzej z baterią. Szykuj się ze za długo nie będzie trzymać.
Ale telefon kopa dostanie.
Na cyanmod znajdziesz poradniki do tego modelu i ludzi co ci krok po kroku wytłumaczą co i jak.
Tam kilka osób miało 4xhd wiec ten telefon znają na wylot
@grzesix2: jak nie umiesz to lepiej się nie bierz za odblokowanie bl.
Bo przy tym akurat można hard bricka wyłapać raz zdarzyło mi się to w lg gt540 (na szczęście telefon odratowałem boxem).
Ja telefony z Androidem mam w małym palcu soft i te sprawy.
Ale jak chcesz się bawić to podałem ci nazwę forum co ci profesjonalnie doradzą
@grzesix2: przed lg miałem htc desire, którego nieszczęśliwie zalalem. Leciwy sprzęt na andku 2.3 bodaj. Wkrótce potem odpakowalem lg z czterema jajami, tegra 3 i pierwsze wrażenie... Ale to beznadziejne chodzi więc zacząłem kombinować z romami. Teraz mam htc one m8, robię na nim co chcę i ile chce od pół roku i śmiga jak nowy, nawet o roocie nie myślę. Na softach zupełnie się nie znałem, tyle co for trochę