Wpis z mikrobloga

@gorylekto: Kozacy są trochę jak Conquest of the Paradise - dodają dużo nowych mechanik dla osób zainteresowanych konkretnym aspektem rozgrywki (dla Kozaków to hordy, dla CP kolonizacja) i jak ktoś z tego nie chce korzystać to aż tak dużo dodatek mu nie da.

Wciąż jednak myślę, że bardziej opłaca się kupić Kozaków niż Mare Nostrum
@Skyworld: Właśnie dlatego się tym dodatkiem interesuje. Nie interesują mnie hordy czy kozacy ale chciałbym wchodzić w większą interakcje z innymi państwami. Wiem, że jest system przysług i chyba można więcej "gadać" z wasalami? Stany nie są upierdliwe?
@gorylekto: Raczej nie, dajesz im prowincje z w miare rozwiniętym developmentem wedle własnego widzi mi się jak krzyczą że chcą ziemi. Kupcom dajesz jak chcą przez event i to tyle. Trzeba uważać grając krajem teokratycznym bo mają wzmocnioną pozycje kleru i przez nieuwagę gracza może dojść do przewrotu ale idzie przeżyć.
Wprowadza to też minimalny realizm. Władca nie rządził wedle własnego widzi mi się ale musiał się liczyć ze stanami w
@BaRi: Mare Nostrum jest dość słabe, lepiej dobierz do kozaków art of war i common sense pózniej jakieś el dorado.
Edit, pomyliły mi się wątki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wciąz mare nostrum jest dość słabe i mało wprowadza