Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +892
Dopóki nie miałem dziecioka w wieku przedszkolnym, żyłem w błogiej nieświadomości, że na początku jesieni, gdy tylko pierwsze liście zaczną spadać z koron drzew, rozpoczynają się #!$%@? igrzyska w zbieraniu kasztanów.
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka

Ryneczek +114
Dzień dobry. Przypominam, że Niemcy to naród wiecznych barbarzyńców i zbrodniarzy wojennych.
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska

Przypomniała mi się taka scena z okresu kiedy studiowałem. Nie było wtedy jeszcze wykopu ale sam mechanizm jest typowy dla tutejszej stulejarni. To było w czasach kiedy na studia było trzeba się dostać a pierwszy semestr kończyło maksymalnie 40% studentów. Reszta won do domu.
Miałem kolegę na wydziale informatyki (nie nie zarabia teraz 16k na łapę) i często tez widziałem jego grupę z racji że część zajęć mieliśmy wspólnych. Jego grupa składała się z około 20 osób w tym jedna dziewczyna o wyjątkowo radiowej urodzie. Kolega opowiadał, że przebierała w chłopakach jak w ulęgałkach. Generalnie chodziła chyba z każdym w tej grupie i klienci byli przeszczęśliwi mogąc trzymać na kolanach tą kupę.
W całej tej smutnej historii są dwa aspekty. Pierwszy taki, że laska zdając sobie sprawę ze swoich nikłych szans na otwartym rynku wybrała niszę aspołecznych piwnicowców i osiągnęła sukces. Drugi taki, że stuleje po 20 latach siedzenia w piwnicy (i pałowania Wiplera) byli tak zdesperowani, że traktowali ją jak szczyt swoich możliwości. Musielibyście widzieć zadowolony ryj tego, z którym akurat była.
Ciekawe jak potoczyły się losy tej kobiety i jej byłych. Czy wyszli z przegrywu? Zarabiają 16k? Może tutaj są?
Studenci informatyki na AE ujawnijcie się!