Wpis z mikrobloga

chce wiedzieć czy będzie jakaś różnica wynikająca z częstotliwości.

@paypalowiec: nie bedzie. Plyta powinna odpalic wszystkie moduly z najwyzsza wspierana przez wszystkie - czyli wszystkie pojda na 1333
@paypalowiec: W benchmarkach pewnie będzie jakaś różnica, ale w typowym "siedzeniu na kompie" nie - tu liczy się bardziej ilość niż prędkość.

btw, jeśli chcesz znacząco poprawić wydajność kompa to kup jeszcze mały dysk SSD, chociażby 128GB. Różnica pomiędzy SSD a klasycznym dyskiem jest kolosalna. To wydatek rzędu ~200zł.
@rozdajozadarmo: @Zielony34: robiłem ostatnio update i siedzi 250. sęk w tym że miała 4 giga w dwóch kościach po 2 giga na 1600 a teraz chce jej kupić 2x4gb ale na 1333 i chce wiedzieć czy nie będzie spadku mocy. To tak jakbym zmienił ssd 128 na hdd 1tb. niby pojemność większa ale prędkość nie ta sama. mam nadzieje że mnie zrozumiesz.
@paypalowiec:

Tak jak napisałem wyżej: w testach być może będzie jakaś różnica między szybszą kością a wolniejsz (chociaż i tak niewielka, rzędu max kilku %), w codziennej pracy tego w ogóle nie odczujesz. Natomiast zmianę z 4GB na 8GB odczujesz i to mocno.

Oczywiście komputer nie będzie ze wzlędu na większą ilość ramu przetwarzał danych szybciej, nie będziesz miał więcej FPS w grach. Większą ilość pamięci odczujesz w sytuacjach gdy pamięci