Mirki, powiedzcie czy te wszystkie uszczelniacze do dętek w butelkach(aerozolu?) są coś warte? Czy lepiej miec że sobą dętkę i zmienić w trasie? A te taśmy które się daje między dętkę a oponę które mają zapobiec przebiciom? Używał ktoś? #rower #pytaniedoeksperta
@dwa_koty_kastrowane: nie wiem, nie miałem jeszcze na szczęście okazji z tego skorzystać :D i to też nie na każdą dziurę jest bo tylko na małe przebicia np czymś wielkości małego gwoździa
@dwa_koty_kastrowane: max to 10min. a spokojnie jak to robisz piąty raz w 5min. się zmieścić bez jakiegoś pośpiechu. Najdłużej i tak trwa pompowanie małą pompeczką - nieważne czy wymieniasz dętkę czy ją zalewasz tym środkiem. Są jeszcze naboje CO2, ale one małe ciśnienie dosyć dają i trzeba 2 naboje zużyć by w miarę dobre mieć ciśnienie na dalszą jazdę ostrą, a nie spokojniejszy powrót.
@krry: A kumpel rozszczelnił koło już dwa razy w tym raz na maratonie MTB. W tamtym sezonie natomiast żadnego kapcia nie miał. No i nasza Maja straciła dopiero co podium bo jej się rozszczelniło :(
@krry @shusty tak czytam i oglądam Youtube o tym całym bezdetkowym systemie i mi się to podoba. Podobno nawet nie musiałbym nic zmieniać, tylko kupić zestaw uszczelniający ( ͡°͜ʖ͡°)
#rower #pytaniedoeksperta
Ale ogólnie to najlepsze rozwiązanie.
i tego się trzymajmy ;)
@shusty: A ona nie rozcięła tej opony?
@shusty tak czytam i oglądam Youtube o tym całym bezdetkowym systemie i mi się to podoba. Podobno nawet nie musiałbym nic zmieniać, tylko kupić zestaw uszczelniający ( ͡° ͜ʖ ͡°)