Wpis z mikrobloga

@krisxor: pracowałem jako kierowca w cateringu - 8,50/h na rękę + napiwki. Na zmianę pracowałem 8 i 11 godzin dziennie + weekendy. Małe miasto, kierowcy typowych pizzeri zarabiają u nas mniej + niektóre pizzerie nie mają swoich samochodów.

W Polsce raczej bardziej opłaca się być pizzerem bo sąsiad za zbieranie truskawek płaci od koszyka i ponoć na początku jak się nie staniesz robotem to się nie opłaca.
  • Odpowiedz
@krisxor: ogólnie też szukam teraz pracy ale stałej. W zeszłym roku i 2 lata temu pracowałem w wakacje właśnie w tym cateringu. Teraz skończyłem szkołę i chcę iść na studia zaoczne. Z pracą teraz bardzo ciężko. Narazie nie umiem nic znaleźć. Przy czym staram się narazie szukać firmy gdzie miałbym jakieś perspektywy bo nie chciałbym całe życie być kierowcą w cateringu.
  • Odpowiedz