Aktywne Wpisy
Alzena +5
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Evie_ +16
#przegryw przypal xd
Hej Mireczki, dobrze się wam dzisiaj pracuje? ;)
Dzisiejsza sytuacja- przychodzi do nas babcia około 70 i prosi o adres do Prezydenta. Pomyślałam, że pewnie chodzi jej o Prezydenta Miasta, bo opowiadała o zawiłej sprawie, że sąsiad chce ją ograbić z 2m działki, dostała z tego powodu karę 300 zł z malutkiej emeryturki bo sama zakreśliła kredą gdzie kończy się jej działka, ona jest pewna, że tam i żaden Sąd czy geodeta jej nie przekona, że jest inaczej i dlatego chce się odwołać. Tak więc podaję jej karteczkę z adresem a ona do mnie, że jej trzeba adres Prezydenta Dudy :D Rozumiecie? DUDY :D #pdk #lomatkobosko #truestory