Aktywne Wpisy
WielkiNos +81
Juleczce się nie podoba, że ludzie sobie kupują duże samochody.
#bekaztwitterowychjulek #samochody #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #samochody #p0lka
Jacques-Pierre +726
Dzień po wyborach, można odpalać zapisane prezentacje. To jest #!$%@? dramat. Wszyscy robią lachę dewelop**om…
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Na co się zdecydować?
Składam podania na Politechnikę Lubelską - ( podania tutaj już złożone )
- Mechatronika
- Technologia Energii Odnawialnych
Politechnikę Świętokrzyską ( będę się rekrutować po wynikach matur, nie wiem jeszcze w jakiej kolejności )
- Inżynieria danych
- Telekomunikacja i elektronika
- Geologia Inżynierska
Myślę jeszcze nad Uniwerystetem Rolniczym w Krakowie i również Technologią Energii Odnawialnych. Gdzie lepiej owy kierunek wybrać? Politechnika czy Rolniczy? Co byłoby dla mnie lepsze jeśli chodzi o ten kierunek?
W tym roku uruchomiono tam też kierunek Inżyniera Biosystemów gdzie jedna ze specjalizacji to Mechatronika - niby fajne się wydaje ale chemia na pewno byłaby sporym wyzwaniem, biorąc pod uwagę moją wiedzę z tego zakresu.
Żeby siebie nieco określić, to jestem po Technikum Informatycznym, jako rozszerzenie zdawałem geografię bo najzwyczajniej w świecie nieco się tym interesowałem i to lubię. Dodatkowo jestem sporym geekiem i hobbystycznie piszę o Androidzie. Programowanie to nie jest moja mocna strona, więc Infa nie wchodzi w grę, lubiłem z tego kierunku tylko webdev. Co daje największe perspektywy a no najgorsze? Co byście wybrali i dlaczego?
W Kielcach składam na 3 kierunki bo jest jedna opłata 85zł więc why not.
#studbaza #krakow #lublin #kielce #kiciochpyta
Uczelnia i wykładowcy to może 20% sukcesu, chyba że chodzi o pracę naukową gdzie potrzebujesz mieć dostęp do bardzo specjalistycznych i drogich laboratoriów (wtedy polecam USA ( ͡° ͜ʖ ͡°), a nie jakieś uniwerki, które ledwo łapią się do top 500 światowych a ostatni noblista jakiego na nich widzieli to
Rolniczy jest taki jednak średni, otwierają te Biosystemy, nikt nic o tym dokładnie nie wie (sam się zastanawiam jako drugi kierunek to brać).