Wpis z mikrobloga

Trzeba jasno to powiedzieć, że Anglia ma po prostu #!$%@? trenera (obecnie typowy franek smuda)... Ja nie wiem co sprawiło, że zostawili takiego prymitywa współczesnej piłki. W sumie to stale biorą słabych trenerów, lub nabierają się na jakichś Eriksonów.

Przegrywają mecz, potrzeba wprowadzić jakieś zmiany, więc do już bardzo młodego ataku wprowadźmy 18 letniego Rashworda, co to zagrał parę dobrych spotkań w United i pokazał się w ogóle pół roku temu. Na pewno udźwignie. Wystawiaj skład tak, żeby sensu nie było. Na broniących się wystawiaj szybkich (bo przecież będą sobie hasali w kontrach...) Sturridga i Sterlinga... A że młodości mało to jeszcze dajmy Dele Alli, wspomoże. Trener #!$%@?ł to bardziej niż zawodnicy, bo nie wiedzieli co grać.

Owszem, ogólnie Anglia jest słaba jak zwykle, ale kurde mieli okazję coś zrobić autentycznie na tym euro, tylko trzeba lepiej dobrać skład. Jestem na 100% pewny, że taki millner u takiego Nawałki, Lagerbacka, u każdego normalnego trenera byłby w pierwszym składzie, bo miał dobry sezon, bo chodzi i walczy, a nie że młody i go kupili za #!$%@? wie ile, ma ograniczenia ale właśnie w takich meczach jest niezbędne doświadczenie, walka i nawet bicie regularnie dośrodkowań. Wzięcie Wilshera na turniej to już w ogóle porażka... Trzeba jasno powiedzieć, że Anglicy przegrali przez treneiro - i nie chodzi o ten mecz, bo szacunek dla Islandii jak stąd do końca wszechświata, ale po tylu latach mogli wystawić fajną mieszankę starszych z młodymi talentami i skorzystać z naprawdę szerokiej gamy zawodników. Bo idę o zakład, że gorzej nie zagrałaby reprezentacja Championship (dla nieogarniętych drugiej ligi angielskiej) niż ta pierwsza repra. Od początku grali kaszanę i aż dziw, że wygrali z Walią - powinni już w grupie odpaść.

Przydałby się tam w końcu normalny trener, bo wybierają albo parodystów, albo podatnych na sugestie, tworzących zespoły w excelu sobie patrząc na wartości zawodników, albo jak teraz (a bo muwiom że dobry). Na poważnym turnieju, gdzie idzie o wynik a nie perspektywy Sterling nie powinien powąchać boiska, a Rashword w ogóle powołany... Jestem fanem United, ale #!$%@? mać, wpuszczać na decydujące momenty 18 letniego młokosa co ledwo się pokazał? Dużo lepiej wyglądałby środek pola ze średnich zawodników i z przodu dać tego Rooneya z Kanem, niż jakieś kombinatorstwo, żeby upchać wszystkich młodych gwiazdorków. Kurczę, młodzi są świetni, ale trzeba to wyważyć odpowiednio, a tutaj w zasadzie cały atak jebnął "młodych perspektywicznych", bo dużo warci. Tak się niczego nie zbuduje.

Gratulacje dla Islandii, zasłużone zwycięstwo :)

#mecz #euro2016 #pilkanozna
  • 7
@vvivo: serio serio. w wielu sprawach jestes obiektywny, starasz zrozumiec sie obydwie strony, bierzesz chyba wszystkie zmienne pod uwage. no ale juz pomijajac ci to slodzenie, to tak, tutaj tez masz racje. trudno, zeby miec taka ekipe, byc prekusorem sportu, majac te wszystkie osobistosci, goscic najlepszych pilkarzy, trenerow w swoejj lidze, nie byc w stanie przejsc islandii. to kryminal. xD
@vvivo: Z jednej strony się potknął, z drugiej wniósł bardzo dużo ożywienia i starał się grać szybciej niż na 5 kontaktów z piłką... Chłopak jest zdolny i ma wielkie możliwości, wg mnie Hodgson wpuścił go wręcz za późno na boisko. W ogóle Hodgsona mi szkoda... Ja wiem, że ma archaiczny styl prowadzenia zespołu, ja wiem, że to dinozaur... Ale mam do niego jakąś niewytłumaczalną sympatię i uważam, że nie zasłużył na