Wpis z mikrobloga

@Dayrex: z tego co wyczytałem w necie i usłyszałem od warsztatowych speców to auto może stać ale nie powinno się w momencie wypalania gasić silnika. Najlepsze to, że nie mam żadnej kontrolki od wypalania i nie wiem kiedy to się dzieje. Na forach piszą, że w momencie wypalania lewe lusterko się grzeje, no a teraz lato...
  • Odpowiedz
@deeuss: O gaszeniu silnika to wiem, a jeśli chodzi o samo wypalanie to nie mam problemu bo prostu slychać ze silnik ciężej chodzi, obroty są większe i chodzi wentylator. Chodzi mi o sam fakt, jazdy i postoju, bo piszą niektórzy, że trzeba jechać np. minimum 50 km/h i trzymać takie i takie obroty. A często się tak zdarza, że przyjadę do domu i dpf się załączy, więc go trzeba zostawić, a
  • Odpowiedz
@Dayrex: Jaka Marka. Jak ford to komputr w ruchu. Ale możesz zrobić dopalanie statyczne na zadanie z poziomu kompa diagnostycznego. Wtedy na luzie ok 10-15 minut i faktycznie wlacza grzanie szyb i wszystkie inne odbiorniki prądu.
  • Odpowiedz
@Dayrex mam ten sam problem . Niestety trzeba od czasu do czasu przepalic auto ma wysokich obrotach . No i jak kilka razy przerwiesz proces wypalania to Ci wywali błąd na desce rozdzielczej
  • Odpowiedz
@mikii77: Może źle się wyraziłem, ale mi chodziło o wypalanie wymuszone przez samochód, (aktywne, bez kontrolki na zegarach) a nie wymuszone poprzez podpięcie do komputera. Raz tak wypalałem przez wymuszenie i faktycznie oleju było za dużo i był rozrzedzony, więc trzeba było go wymienić
  • Odpowiedz