Jakiś czas temu zainwestowałem parę złociszy w BTC, i tak je sobie trzymam w tym portfelu bez celowo. Teraz chciałem znowu dokupić trochę BTC, zastanawiam się czy taka forma trzymania BTC ma sens? Planuję raczej co jakiś czas, jak zresztą dotychczas, kupować różne ilości BTC, i tak sobie trzymać. #bitcoin
@szcz33pan: Nie koniecznie teraz chciałem kupować. Raczej zastanawia mnie sens kupna BTC, tylko po to aby je mieć w tym portfelu. Wiem że dużo mirasów korzysta z giełd typu bitmarket i innych. Mnie jednak bardziej satysfakcjonuje powolne skupowanie po korzystnej cenie i trzymanie ich na "czarną godzinę". Zastanawiam się tylko czy taka strategia ma sens
@forestwow: myślę, że ma sens. Przecież masz za co jeść, kupno BTC nie zmienia poziomu Twojego życia, prawda? Po halvingu cena prawdopodobnie spadnie, więc wtedy będziesz mógł sobie kupić. BTC nadal rośnie i rośnie, i rósł będzie, jeśli nie zdarzy się żadna katastrofa.
@forestwow: Jeśli nie interesuje Cię daily trading, to tylko takie podejście ma sens - hodl. Nikt Ci nie zagwarantuje, że obecna cena nie wzrośnie po halvingu i nigdy już nie spadnie, a wtedy będziesz sobie pluł w brodę wyrzutami typu "Dlaczego nie kupiłem jak BTC był po 3000? TYLKO 3000 PLN!?". Tak samo nikt Ci nie obieca, że cena nie spadnie do 0 i wtedy wszystko zainwestowane przepadnie.
@forestwow: Nie wiem, jak korzystałem tylko z dwóch polskich giełd i kupowałem bezpośrednio od kolegi (jeśli jest od kogo, to zdecydowanie najlepsza opcja).
#bitcoin
Dlatego nie patrz
tak jak @Ancro napisał