Wpis z mikrobloga

@tinka69: ma większe możliwości niż windows dzięki dostępie do basha, aplikacji też jest sporo a emulowanie środowiska windowsa generuje wydajność 60-70 % w porównaniu do windowsa. ale i tak jest sporo aplikacji, nie mam problemu w photoshopem itd. W sumie jeśli coś jest na windowsa to w 70% jest też na maca
  • Odpowiedz
@adamua: nie. Na moim pececie powinien nie działać a jednak działa. Tylko kwestia jak. Jeśli masz i3, i5, i7 nowego pentiuma i gpu nvidii to nie powinno byc problemow.
@rybak17: niestety nie startuje :/ Ale yosemite jest spoko
  • Odpowiedz
@Weise: Kiedyś chciałem uruchomić prezentację w prezi - plik wynikowy - exe. Nie chciało ruszyć, w sklepie znalazłem aplikację WINX (?), niestety też nie uruchomił tej prezentacji. Trzeba było pisać do autora prezentacji aby udostępnił wersję pod maca (Prezi oferuje taką opcje eksportu).
  • Odpowiedz
aplikacji też jest sporo a emulowanie środowiska windowsa generuje wydajność 60-70 % w porównaniu do windowsa

@Weise: szkoda tylko, ze hackintoshe musza miec wylaczone sprzetowe wspracie wirtualizacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jak jest z tym hackintoshem? Słyszałem że tam parametry kompa muszą być określone nie?

@adamua: generalnie nie, bo odpalic idzie w sumie na wszystkim, natomiast stabilna praca.. a to co innego, i wydaje
  • Odpowiedz
@Weise: mam maca mini, złożyłem sobie hackintosha patrząc na zalecenia co do sprzętu ze stronki tonymacx86, teraz sprzedaje maca mini i też zostaje przy hackintoshu bo stabilny jest jak skała :D
  • Odpowiedz
sprzetowe wspracie wirtualizacji

@M4ks: po co ci to. I tak nie gram w gry a większego spadku nie widzę
@M4ks: również śledzę tematy i większość osób która ma lapka za +700zl i peceta za 1000 zl moze smialo instalowac osx. Nie sypie się, jednak jesli chcesz pograc to warto miec nvidie.
@BooB: tylko na początku zawieszał się, teraz nie mam z nim problemów.
@adamua:
  • Odpowiedz
Nie sypie się

@Weise: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ani troche, dlatego fora pelne sa problemow, a 100% dzialania, nie mowiac o stabilnosci osiaga pare procent buildow. A hibernacja i usypianie na tych hackintoshash to hoho, idealne wrecz.

po co ci to. I tak nie gram w gry a większego spadku nie widzę

@Weise: nie no po nic, zbedny bajer przy jakiejkolwiek wirtualizacji, intel wywalil
  • Odpowiedz
@M4ks: podaj link z forum, piszesz bzdury.

nie no po nic, zbedny bajer przy jakiejkolwiek wirtualizacji, intel wywalil pewnie pare milionow dolarow na dodanie tego do proca zeby sobie bylo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

większość osób ma to w dupie, nawet nie wie co to jest. Mi napewno nie jest potrzebne do szczęscia. Przestan szukac dziury w calym, szkalujesz każdego kto ma cos od apple? (
  • Odpowiedz
@M4ks: beka. Mój hack chodzi już chyba półtora roku i żyje, hibernuje, parzy kawę i gra na harfie. Stabilność 100% zapomniałem już ze to hack. Jak ktoś ma gowniany sprzęt albo instaluje jakieś śmieszne distra to i może mu się wiesza...
  • Odpowiedz
Na moim pececie powinien nie działać a jednak działa

@Weise: na moim starym kompie też niekoniecznie powinien działać a działał że aż byłem zaskoczony. Aż po 3 miesiącach nie wiadomo dlaczego przy uruchamianiu dostałem kernel panic. Nic nie dało się z tym zrobić. Poradziłem sobie rzucając pieniędzmi w problem i poszedłem do sklepu po macbooka ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciebie może też to czeka
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Harry19911 albo bez awaryjna ekspoatacja przez dlugi okres, bardziej wierze w ta wersje. Ps, wolalbym zakup zesatwu w 100% kompatybilnego z osx, na tonymac są takie.
  • Odpowiedz