Wpis z mikrobloga

@tinka69: ma większe możliwości niż windows dzięki dostępie do basha, aplikacji też jest sporo a emulowanie środowiska windowsa generuje wydajność 60-70 % w porównaniu do windowsa. ale i tak jest sporo aplikacji, nie mam problemu w photoshopem itd. W sumie jeśli coś jest na windowsa to w 70% jest też na maca
@Weise: Kiedyś chciałem uruchomić prezentację w prezi - plik wynikowy - exe. Nie chciało ruszyć, w sklepie znalazłem aplikację WINX (?), niestety też nie uruchomił tej prezentacji. Trzeba było pisać do autora prezentacji aby udostępnił wersję pod maca (Prezi oferuje taką opcje eksportu).
aplikacji też jest sporo a emulowanie środowiska windowsa generuje wydajność 60-70 % w porównaniu do windowsa

@Weise: szkoda tylko, ze hackintoshe musza miec wylaczone sprzetowe wspracie wirtualizacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jak jest z tym hackintoshem? Słyszałem że tam parametry kompa muszą być określone nie?

@adamua: generalnie nie, bo odpalic idzie w sumie na wszystkim, natomiast stabilna praca.. a to co innego, i wydaje mi sie,
@Weise: mam maca mini, złożyłem sobie hackintosha patrząc na zalecenia co do sprzętu ze stronki tonymacx86, teraz sprzedaje maca mini i też zostaje przy hackintoshu bo stabilny jest jak skała :D
sprzetowe wspracie wirtualizacji

@M4ks: po co ci to. I tak nie gram w gry a większego spadku nie widzę
@M4ks: również śledzę tematy i większość osób która ma lapka za +700zl i peceta za 1000 zl moze smialo instalowac osx. Nie sypie się, jednak jesli chcesz pograc to warto miec nvidie.
@BooB: tylko na początku zawieszał się, teraz nie mam z nim problemów.
@adamua: yosemite wspiera amd. Jednak
Nie sypie się

@Weise: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ani troche, dlatego fora pelne sa problemow, a 100% dzialania, nie mowiac o stabilnosci osiaga pare procent buildow. A hibernacja i usypianie na tych hackintoshash to hoho, idealne wrecz.

po co ci to. I tak nie gram w gry a większego spadku nie widzę

@Weise: nie no po nic, zbedny bajer przy jakiejkolwiek wirtualizacji, intel wywalil pewnie pare
@M4ks: podaj link z forum, piszesz bzdury.

nie no po nic, zbedny bajer przy jakiejkolwiek wirtualizacji, intel wywalil pewnie pare milionow dolarow na dodanie tego do proca zeby sobie bylo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

większość osób ma to w dupie, nawet nie wie co to jest. Mi napewno nie jest potrzebne do szczęscia. Przestan szukac dziury w calym, szkalujesz każdego kto ma cos od apple? ( ͡
@M4ks: beka. Mój hack chodzi już chyba półtora roku i żyje, hibernuje, parzy kawę i gra na harfie. Stabilność 100% zapomniałem już ze to hack. Jak ktoś ma gowniany sprzęt albo instaluje jakieś śmieszne distra to i może mu się wiesza...
Na moim pececie powinien nie działać a jednak działa

@Weise: na moim starym kompie też niekoniecznie powinien działać a działał że aż byłem zaskoczony. Aż po 3 miesiącach nie wiadomo dlaczego przy uruchamianiu dostałem kernel panic. Nic nie dało się z tym zrobić. Poradziłem sobie rzucając pieniędzmi w problem i poszedłem do sklepu po macbooka ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciebie może też to czeka