Wpis z mikrobloga

Cześć! Dołączam do zabawy z Arduino! Wiedzy na razie zero, brak też doświadczenia z elektroniką. Wszystko przede mną. O programowaniu coś tam wiem, bo programista mocno od paru lat, ale miałem do czynienia tylko z językami wysokiego poziomu. Pierwszy raz będę coś robił w C na własną rękę. Trzymajcie kciuki żeby kasa wyrzucona na starter kit nie poszła na marne :D
Na razie siadam do tutoriali z zeszytu który dostałem w zestawie :)

#arduino #elektronika #diy
Grizwold - Cześć! Dołączam do zabawy z Arduino! Wiedzy na razie zero, brak też doświa...

źródło: comment_2WJg8RtEhot5bdwhXTKqvP0DRpZIEwkt.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grizwold: Sądząc po modułach które tam masz, to czeka Cię sporo zabawy. Jak już to opanujesz, to dokupujesz drugi silniczek, jakieś podwozie z kołami, motor shielda albo l239d i budujesz samobieżnego, autonomicznego robota :)
  • Odpowiedz
@Grizwold:
­>­bądź programistą
­>­kup arduino dla gimbusów
0/10, masz ty w ogóle honor i godność człowieka?
Chociaż nie jesteś sam, ostatnio słyszałem nawet o "artystach" którzy prace inżynierskie opierają na czymś (na infie, bo na elektronice na szczęście jeszcze to nie przejdzie).
Also, to nie jest C tylko jakaś chora abominacja, chyba że nie używasz Arduino IDE (ale bez niego nie ma sensu używać arduino).
  • Odpowiedz
@Analityk: jak lego bym kupił to byś mi proponował inwestować w maszynerie do odlewania plastiku? :D żeby nie używać gotowych zestawów tylko być pro? :D
Spokojnie, Arduino to dla mnie zabawka jak kiedyś ów lego :)
  • Odpowiedz