Wpis z mikrobloga

Mam #pytanie mam #iphone jakiegos starszego niby to jest 4 nie wiem jak sprawdzic. Jest na nim #ios 6.1.6 i widze info o tym, że oprogramowanie jest aktualne. Próbując zainstalować mesendżera czy aplikacje do 9gag wyskakuje mi info o wymaganym ios 7. Jak to gówno naprawić bo nie wierze, że nie bede w stanie instalować tak zwykłych rzeczy jak te.

• 20
@SmellySocks: @pieczywowewiadrze: Model A1303. Bez przesady, że muszę podłączać pod kompa i kombinować w internetach z pobieraniem aplikacji. Podzespoły tego urządzenia są w stanie obsłużyć tak mało wymagające gówno jak smieszne obrazki z 9gag czy #!$%@? prosty komunikator od FB. Jeżeli jedynym problemem jest wersja softu to uważam, że #apple jest #!$%@?ńsko pazerną firmą, a klienci idiotami.
@Etykieta: Komunikator #!$%@? i 9gag. Przeglądam na nim sporo internetów i nie mam problemów z graniem, filmami i portalem ze śmiesznymi obrazkami. Pare miesiecy temu FB rowniez działał, a chyba nie nastąpiła jakiaś rewolucja która zaczęła pochłaniać gigabajty procesorów i ramów co? Więc #!$%@? mam prawo narzekać, że po 6 latach sprzęt spełnia wymagania, a funkcje są blokowane tylko przez soft prawda? Chyba że twoim zdaniem wtedy trzeba powiedzieć "No postęp
@Raul_Duke: zrozum - masz stary telefon ze starym systemem, któremu skończyło/kończy się wsparcie producentów softu - to tak jakbyś narzekał że najnowsza wersja Fotoszopa nie działa na win95

Nie wiń Appla, bo apki 9gaga ani FB to chyba nie oni robili, tylko producentów softu, którym NIE OPŁACA SIĘ dostosowywać aplikacji pod zyliard wersji systemu w tym przestarzałych.
To samo zresztą jest na androidzie -spróbuj zainstalować jakieś nowsze aplikacje na 2-3letnim samsungu
@Etykieta: 3gs ma 7 lat, 4 prawie 6, wsparcie zakonczone na ios6 czyli prawoe 3 lata temu

@Raul_Duke: no nie wiem czy tak zasobozerna apka jak majacy mnostwo ficzerow messenger da rade pocisnac na jednordzeniowym procku (chyba ze telefon zatrzyma na ten czas zegar i wylaczy ekran), no to juz nie ta epoka. Od 4s masz wspolczesny i wspierany smartfon. 3gs to czasy samsunga galaxy s minus dwa
@Raul_Duke: Porównam Twojego iPhone do Samsunga. Tak więc uważaj, Twój telefon wyszedł dokładnie w tym samym momencie, co Samsung GT-i7500 Galaxy, który był PIERWSZYM samsungiem z androidem. Miał on maksymalnie androida 1.6, więc już w 2009 roku producent zaniechał robienia nowych wersji systemu (nieoficjalnie można było wgrać andka 2.2, czyli system z 2010 roku, jupi!).
Czas na Twój telefon, jak już wspomniałem wyszedł w tym samym czasie, jednak był produkowany i
@viruszg: Ciekawe. Zbyt pochopnie podszedłem do tematu. FB jednak działa jednak bez mesendżera co nie oznacza, że nie mogę wysyłac i otrzymywac wiadomosci ;) Zwracam honor apple ;)
@pieczywowewiadrze: Dzieki za zainteresowanie jednak nie bede korzystał z takich rozwiązań. Jak narazie FB czyli to na czym zależało mi najbardziej działa. Jeżeli wsparcie wygasnie do tego stopnia, że nie odpale nawet fb wtedy zastanowie się nad zmiana telefonu ;)

Dzieki wszystkim