Aktywne Wpisy
Antybristler +744
Siema. Jakiś czas temu chwaliłem się tutaj, że wychodzę z teleskopem na miasto i spotkało się to ze sporym entuzjazmem. Zaczynałem od pokazywania Saturna, bo myślałem, że tylko ta planeta będzie robić wrażenie. Do widoku takiego księżyca niejako przywykliśmy, nie to co planeta z pierścieniami. Okazuje się jednak, że inne rzeczy na niebie też są chętnie oglądane, a moja inicjatywa trochę się rozwinęła. Cały czas inwestuję w sprzęt, żeby uatrakcyjnić pokazy, ale
niochland +187
Kocham wchodzić na wykop w godzinach dla bezrobotnych tj. 8-16, bo wszystkie wpisy dodane w godzinach gdzie normalny człowiek pracuje można podsumować tematykami:
- p0lki i murzyny
- hehe głupie lewactwo
- przegryw
Można się domyślić jaki target pracuje najmniej.
Jeszcze jakby ci userzy postowali raz czy dwa podczas przerwy na kibel, otóż niee, odpowiedzi i nowe posty co 10 minut ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazwykopkow #wykop #
- p0lki i murzyny
- hehe głupie lewactwo
- przegryw
Można się domyślić jaki target pracuje najmniej.
Jeszcze jakby ci userzy postowali raz czy dwa podczas przerwy na kibel, otóż niee, odpowiedzi i nowe posty co 10 minut ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazwykopkow #wykop #
@anka022100: To się wyrabia jak się jest małżonkiem pochodzącym spoza EEA osoby z EEA mieszkającej w UK.
Brexit nawet jeśli by doszedł do skutku to dopóki nie zrezygnują z uczestniczenia w strefie Schengen nadal masz prawo tu przyjechać i się osiedlić tak jak do Norwegii czy Szwajcarii które w unii nie są. Traktat z Schengen a nie członkostwo w unii gwarantuje Ci wolność osiedlania się w krajach które go podpisały.
Jeśli brexit dojdzie do skutku to same negocjacje opuszczenia unii zajmują
@anka022100 no to bardzo słusznie, ja również :)
Wyrzucać nas stąd nikt nie będzie.
@locheck: nie trzeba tego dokumentu mieć przez 12 miesięcy - jeśli wcześniej było się rezydentem już, czyli przykładowo jest się w UK od 2000 r. to po otrzymaniu tej karty można starać się od razu o
@emesc: wyrzucać nie, ale jak się popieprzy na rynku pracy to związki zawodowe (a może i nawet rząd) mogą wymyślać to i tamto, tak jak to było po drugiej wojnie światowej kiedy nie chciano zatrudniać Polaków i wielu musiało wracać do Polski, choć tam czekały na nich prześladowania. Oby się nie popieprzyło w tej kwestii.
Dobrych specjalistów też muszą trzymać bo ich brakuje, większość ludzi wybiera studia które będą dla nich raczej zabawą albo myślą o idealnej pracy a nie po prostu dobrym zawodem (tworzenie gier, muzyki itp)
U mnie ostatnio w firmie przy rekrutacji na 8 stanowisk (inż automatyk/elektryk) nie zaaplikował