Wpis z mikrobloga

@rancosster: Podsmażone warzywa (marchewka, papryka i cebula) i kurczaka podlewam wodą i sokiem z ananasa z puszki. Trochę sie w tym dusi. Potem dodaję, w zaleznosci co mam, ketchup albo przecier pomidorowy w takiej ilości żeby sos miał ładny lekko czerwony kolor. Potem pokrojone ananasy. Podgotowuję aż wszystkie smaki przejdą. Tak właściwie to wszystko na oko. Potem w zależności jaki jest smak, dolewam soku z ananasa albo jak przesadzę, to
  • Odpowiedz
@michnic: A nie przypali się przy smażeniu kurczaka?
W sumie efekt myślę, że jest podobny. U mnie też po zagęszczeniu sosu, mięso i warzywa są fajnie "obklejone" sosem. Tylko ja używam skrobi, która nie "zabiela" sosu i nie zmienia jego smaku, tak jak mąka i do zagęszczenia jest potrzebna mała jej ilość.
  • Odpowiedz