Wpis z mikrobloga

@dixvi: Ale my tu nie mówimy o ocenach, tylko o definicjach. Gdyby ktoś mi napisał że moje podejście to podludzizm (bo to czy tamto), to niech sobie pisze. Ale określanie mnie jako "lewaka" bo (uogólniając) nie klepię pod wielką polskę katolicką?

Z korwinistami to osobny temat. Szalonego Dziadzia propsowałem i będę propsował. Nawet gdy odjeżdża to na upartego można dojść do tego o co mu chodziło. Ale jak mam określać te
bygsyti - @dixvi: Ale my tu nie mówimy o ocenach, tylko o definicjach. Gdyby ktoś mi ...
@Papelavitus: Ale ja tego nie miałem na celu. Można skrytykować cudze poglądy jako nielogiczne czy nawet po prostu niezgodne z wyznawaną przez kogoś linią ideologiczną. Ale twierdzenie, że brak entuzjazmu do przelewania krwi za coś w sumie mało istotnego w porównaniu ze (szczęśliwym) życiem to jakieś "lewactwo" mnie zwyczajnie rozbraja... chodzi mi po prostu o ten cały burdel pojęciowy jaki w głowie mają wykopowi patryjoci.
@marcooo80: Nie chodziło mi o żadną wojenkę. Po prostu widziałem już któreś z kolei rozczulanie się nad jakimś Łupaszką czy innym Ogniem i taka mnie myśl uderzyła. Podzieliłem się nią tylko... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
że brak entuzjazmu do przelewania krwi za coś w sumie mało istotnego w porównaniu ze (szczęśliwym) życiem

@bygsyti: Rozwiń bo kompletnie tego nie rozumiem.

chodzi mi po prostu o ten cały burdel pojęciowy jaki w głowie mają wykopowi patryjoci.

E tam. Czytając wasze gimbowojny dochodzę do wniosku że w jednym hasioku się bawiliście.
I wy i prawacy jestescie siebie warci.
nad jakimś Łupaszką czy innym Ogniem

@bygsyti: Łupaszka ma swoje za uszami, ale to jednak nie to samo, co Ogień. Łupaszka nie był w UB, nie wypowiedział posłuszeństwa dowództwu AK, nie mordował Żydów i AK-owców.