Aktywne Wpisy

Jakis_Leszek +4
Załóżmy hipotetyczną sytuację;
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
źródło: IMG_6882
Pobierz
wfyokyga +5
źródło: temp_file959177607151893606
Pobierz

#prawo
Komentarz usunięty przez autora
1. Przystąpić do długu
2. Przejąć dług
I to wszysto w drodze umowy.
Dla pewności: Czy osoba reprezentująca kogoś przed komornikiem odpowiada za zobowiązania dłużnika?
Nie.
Oczywiście moglibyśmy sobie wymyślać, co jeżeli pełnomocnik poświadczał nieprawdę i inne takie tak, ale to jest inna przesłanka. Tak samo jeżeli dokonał jakiejś czynności wskutek której sam stał się współodpowiedzialny (no nie wiem przystąpił do długu itp)
Usłyszałem taką głupotę, że gdy upoważniony pójdzie na jakąś ugodę z komornikiem, tzn. wynegocjuje jakieś warunki spłaty to potem będzie musiał pilnować tego, aby upoważniający, czyli dłużnik, spłacał swoje zobowiązania według ustaleń.
No i to właśnie wydaje mi się czystą głupotą - i z tego co