Aktywne Wpisy
jacekparowka +50
Jak można w ogóle lubić pracować?
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
jaki masz stosunek do swojego niewolnictwa (pracy na etacie)
- nienawidzę 21.5% (307)
- nie lubię 27.2% (388)
- neutralny stosunek (jestem lekko chory psychicznie 29.6% (423)
- lubię (jestem mocno chory psychicznie) 21.8% (311)
Fennrir +433
Dworzec kolejowy w Elblągu - przed i po "modernizacji". Był #modernizm z czasów III Rzeszy, jest styropianoza jak na budynku administracyjnym jakichś magazynów w Polsce powiatowej.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Rozumiem pilne sprawy ale ja piexdole, ile można i po co opowiadasz koleżance cały swój dzisiejszy dzień łącznie z poranną toaletą, śniadaniem i dojazdem do pracy, jak tempa ruro ten dzień trwa dopiero dwie godziny a ty go relacjonujesz od dwudziestu minut. Bożę, czasami wydaje mi się, że niektórzy ludzie nie mają godności człowieka, bo o tym, że jakiś honor człowieka albo świadomość elementarnych zasad kultury to nawet nie wspomnę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tldr: książkę czytam i to trudną, bo naukową, do pracy i w zagranicznym języku, a grażyna krzyczy przez telefon w tramwaju od prawie 30minut.
#trochekultury #gorzkierzale
Wpieniłem się,
Ale jednak beka jest z lamusa, który nie ma własnego życia i analizuje cudze życie i myśli, że kto inny nie ma własnego życia i analizuję cudze życie podczas gdy nie sposób nie słyszeć baby, która gada tak głośno i tak bardzo cały czas. Gada zresztą o swoim życiu, którego najwyraźniej ma pod dostatkiem.
Mam jakiś
A tak serio, to na tym polega współżycie z innymi, że kolega czytając książkę, rozwiązując krzyżówkę, albo przeglądając mirko, nie wchodzi w czyjąkolwiek strefę komfortu, a baba drąca ryja, albo dj bez słuchawek już tak, tak samo jak śmierdzący żul, albo awanturujący się Seba. Takie tam proste sprawy, jak szacunek dla innych, dobre wychowanie itp., które ułatwiają życie wśród innych.
@Fafnucek: co to za gimbomowa? nic nie rozumiem.
@bocznica: Zjeżdżam do twojego poziomu. Taka gimbogatka, że chrzanisz trzy po trzy.
@Schwarzenberger: No patrz, a ja myślałem, że się ludzie, wolniej, lub szybciej, jednostkowo, lub jako społeczność, ale jednak zmieniają, to raz.
To jest mirkoblog i mogę się tu żalić do usrania, a jak nie umiesz dodać tagu na #czarnolisto To przestań przeglądać mirko