Wpis z mikrobloga

Czemu te kuxwy rozmawiają przez telefon głośno w pociągu, tramwaju i autobusie.
Rozumiem pilne sprawy ale ja piexdole, ile można i po co opowiadasz koleżance cały swój dzisiejszy dzień łącznie z poranną toaletą, śniadaniem i dojazdem do pracy, jak tempa ruro ten dzień trwa dopiero dwie godziny a ty go relacjonujesz od dwudziestu minut. Bożę, czasami wydaje mi się, że niektórzy ludzie nie mają godności człowieka, bo o tym, że jakiś honor człowieka albo świadomość elementarnych zasad kultury to nawet nie wspomnę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Tldr: książkę czytam i to trudną, bo naukową, do pracy i w zagranicznym języku, a grażyna krzyczy przez telefon w tramwaju od prawie 30minut.

#trochekultury #gorzkierzale
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ksiadz_wybuszek: jak ostatnio jechałem busem to jechała rumunka i na głośnomówiącym przez pół drogi się darła na głośnomówiącym i cały bus był w-------y i ją uciszali co jakiś czas mało skutecznie. Już jak zostało 1/4 drogi do mojej wysiadki bus był prawie pusty a ona póki co nie gaworzyła. Ale jak się przesiadła na przód by się nie przeciskać (dwa siedzenia przede mną) i zaczęła dzwonić znowu xD
Wpieniłem się,
  • Odpowiedz
@bocznica: no już rozumiem. Słyszałem, że lubimy nie mieć własnego życia i analizować cudze.

Ale jednak beka jest z lamusa, który nie ma własnego życia i analizuje cudze życie i myśli, że kto inny nie ma własnego życia i analizuję cudze życie podczas gdy nie sposób nie słyszeć baby, która gada tak głośno i tak bardzo cały czas. Gada zresztą o swoim życiu, którego najwyraźniej ma pod dostatkiem.

Mam jakiś
  • Odpowiedz
@ksiadz_wybuszek: mnie w ogole w-----a jak ktoś krzyczy przez telefon gdziekolwiek by to nie było. Ja mowię do słuchawki normalnym tonem i jakoś nigdy nie mam problemów ze mnie ktoś nie słyszy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Schwarzenberger: Ale Ty nie rozumiesz. Mnie wcale nie boli, że ktoś się nie chce do mnie dostosować do mojej nauki tylko to, że ktoś p------i mi i połowie pasażerów o tym, że wstał dziś o 6 i Januszowi tak śmierdziało z ryja, że aż powiedziała, że kupie mu w końcu listerine hihihi no i rozumiesz, masła zapomniałam wczoraj schować do lodówki ale za to było dzisiaj rano takie miękkie i
  • Odpowiedz
@Schwarzenberger: Oho, ale nam się buntownik trafił na tym mirko.
A tak serio, to na tym polega współżycie z innymi, że kolega czytając książkę, rozwiązując krzyżówkę, albo przeglądając mirko, nie wchodzi w czyjąkolwiek strefę komfortu, a baba drąca ryja, albo dj bez słuchawek już tak, tak samo jak śmierdzący żul, albo awanturujący się Seba. Takie tam proste sprawy, jak szacunek dla innych, dobre wychowanie itp., które ułatwiają życie wśród innych.
  • Odpowiedz
beka z lamusa ktory nie ma wlasnego zycia wiec analizuje cudze

@bocznica: Zjeżdżam do twojego poziomu. Taka gimbogatka, że chrzanisz trzy po trzy.

@Schwarzenberger: No patrz, a ja myślałem, że się ludzie, wolniej, lub szybciej, jednostkowo, lub jako społeczność, ale jednak zmieniają, to raz.
To jest mirkoblog i mogę się tu żalić do usrania, a jak nie umiesz dodać tagu na #czarnolisto To przestań przeglądać mirko
  • Odpowiedz