Wpis z mikrobloga

Powiem Wam że jak nie lubiłem PO i PSLu i całego poprzedniego rządu i po wyborach chodziłem uśmiechnięty teraz ogarnia mnie strach, tamci przynajmniej nie pragnęli totalnej inwigilacji i nie szli po trupach do celu w sprawach obywateli. PiS bawi się krajem jak dziecko w piaskownicy które nie ma pojęcia o rządzeniu. Niby 500+ ale co ja mam z tego ja dzieci nie mam, dlaczego mam płacić większe podatki itp.? Przez ten socjalizm popłyniemy, najgorsze jest to że nie ma konkretnej opozycji. Zakodowani Swetru, Schetyna i spółka to jeszcze większe zło. Rozumiem zaorać poprzedników ale bez przesady. W następnych wyborach pewnie hasło 500+ dla emerytów...

#polityka #gorzkiezale #przemyslenia
  • 9
@mk89: bzdury piszesz. totalna, bezczelna inwigilacja była za poprzedniego rządu. PIS obecnie wprowadza ustawy mające na celu zapewnienie ochrony przed ogromnymi imprezami które nas czekają w lipcu. robią to czego nie zrobiło PO bo było zajęte skokiem na trybunał. to co piszesz o 500 plus szkoda komentować. to jest pierwszy rząd od 25 lat który realnie rozwiązuje problemy wielu rodzin.
Szkoda znów przypominać, ze to za PO w Polsce lawinowo wzrosłą
@mk89: PIS robi to samo, co PO, tylko "legalnie" tzn. najpierw zmienia prawo by bylo legalnie. Myslisz, ze inwiligacji nie bylo za PO ?
PIS trafia do ludzi, ktorzy zarabiaja mniej niz srednia krajowa. Nie podoba mi sie socjalizm, ktory PIS promuje, bo moze to sie zle skonczyc, jesli bedziemy karac zaradniejszych wiekszym podatkiem procentowym.
Zakodowani Swetru, Schetyna i spółka to jeszcze większe zło.

@mk89: Większe zło niż narodowi socjaliści dążący do władzy totalnej? Umiesz ten pogląd jakoś sobie uzasadnić?
Zakodowani Swetru, Schetyna i spółka to jeszcze większe zło.

@mk89: pisowska propaganda jak widać była skuteczna w twoim przypadku. Rząd zły, ale opozycja jeszcze gorsza, chociaż pewnie sam nie wiesz dlaczego.