Aktywne Wpisy
mickpl +61
Ceny najmu tak na oko to już koło 10-20% niżej r/r w zależności od typu lokalu.
Ciekawe czy niedługo najemcy się nie zaczną orientować i nie będzie przerzucania wyższych kosztów życia na landlordów, w sensie obniżasz pan albo się przeprowadzam do tego samego tylko taniej. Pewnie tak.
#nieruchomosci #wynajem
Ciekawe czy niedługo najemcy się nie zaczną orientować i nie będzie przerzucania wyższych kosztów życia na landlordów, w sensie obniżasz pan albo się przeprowadzam do tego samego tylko taniej. Pewnie tak.
#nieruchomosci #wynajem
njdnsjdnjs +15
mam takie fazy na jedzenie, które mogłabym jeść codziennie i tylko to i aż do porzygu. były to ostatnio:
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.
teraz rekord wynosi 4.9l/100km (predkosc srednia około 80)
dla przypomnienia auto ma 315ps i ponad 700nm
( ͡° ͜ʖ ͡°)
moze uda sie zejsc ponizej tych 4.9l, za tydzien w dlugiej trasie przetestuje na dystansach 100km, predkosci co 20km/h do 200.
#pokazauto #diesel #sredniespalanie
@HHHH: w dieslu nie jest to ogromnym zaskoczeniem ale... przyjemności z takiej jazdy to nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
szkoda ze nie bylo mnie stac na biturbo z tipem bo mod bylby lepszy, a tutaj juz sie skrzynia skonczyla wiecej momentu nie obsluzy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
edit dobra przeczytałem twój komentarz wcześniejszy. Jakie parametry miał seryjnie? 272 czy 245km?
po hamowaniu przy ic z biturbo wyszlo ok 250ps i 535nm seria
jest zrobiony soft silnika i soft skrzyni, zmiana generalnie jest bardzo wyczuwalna, tzn najbardziej soft skrzyni, szybkosc dzialania jest jeszcze szybsza niz byla + teraz mozna bawic sie manetkami bo wczesniej czas reakcji na manetki w kierownicy byl na poziomie 1sek, a
najbardziej boli wymieniany olej co 10k km wiec jest to 3x w roku minimum i co 30k km olej w skrzyni teraz musze po chipie (wczesniej 60k km), no i ubezpiecznie od kilometrow (dodatkowo platne), a najnajnajbardziej boli podatek drogowy prawie 800euro na rok ....