Wpis z mikrobloga

Mirki spod #ios #osx #apple #ipad
Chcę sobie kupić iPada na studia żeby nie psuć tyle baterii w macbooku. Powiedzcie mi czym się różni iPad air 2 od tego 9,7" iPada pro? Rożnicę widzę w cenie, a co jeśli chodzi o funkcjonalność? Będę potrzebował czegoś do robienia notatek, wykresów, słowników pol-eng, autocad czy tam cad360 no i wypok oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°) do tego seriale, dużo seriali. Fajnie byłoby też gdybym mógł podłączyć iPada jako drugi ekran do macbooka. I pytanie co będzie lepsze – iPad pro czy iPad air 2 (ewentualnie 3, mogę poczekać aż wyjdzie nowy). Jakby mi kto wyjaśnił czym one się różnią to byłoby super ;)
  • 9
@quantum_dot: @HCLB: Nie. Po prostu łapię się na tym że potrafię spędzić dzień na oglądaniu seriali na macbooku i to na baterii, przez co robię bezsensownie cykle ładowań i obniżam przez to pojemność baterii – a ta mi przecież będzie potrzebna. Stąd pomysł kupienia iPada do seriali w wolnych chwilach, a na studia jako zamiennik laptopa.
@verex: nie ma co spinać chyba, bateria to jakieś 300-500zł w zależności czy wymienisz sam czy oddasz gdzieś. Ja swoją mam już na wykończeniu, trzyma mi 4h ciągłej pracy i planuję wymienić po wakacjach.
Ale co do zasady iPad to fajne urządzenie :)
co robię bezsensownie cykle ładowań i obniżam przez to pojemność baterii

@verex: A bateria jest dla Ciebie czy Ty dla baterii? ;) Tym tokiem rozumowania powinieneś wymontować całkiem baterie i zostawić ją w lodówce ;)
@verex: Nie odczuwam różnicy pomiędzy Air 2 a Pro, bierz ten na który cię stać, bo oba spełnią twoje oczekiwania. Jedynie z całego serca nie polecam iPada Pro 13 cali, bo aktualnych doświadczeniach jedynym dobrym zastosowaniem tego sprzętu jest deska do krojenia w kuchni.