Wpis z mikrobloga

O #!$%@? XDDDD 500+ się pięknie spisuje.

Najbardziej wstrząsająca dla włocławskich pracowników socjalnych była sytuacja z ubiegłego tygodnia, gdy mocno upiła się matka kilkorga dzieci. Miała 3 promile alkoholu. Upił się też jej partner. Pracownicy MOPR wezwali jej brata, żeby zajął się dziećmi. Gdy przyjechał, okazało się, że ma 2,5 promila. Wtedy wezwano jej ojca. Po dotarciu na miejsce również u niego wykryto sporą zawartość alkoholu: 1,5 promila

Jak rykłem XDDDDDD Ja jebię, gdyby tylko żył Bareja... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#heheszki #bekazpisu #bekazsocjalistow #patologiazmiasta ##!$%@?
#polityka
  • 43
Wiesz jak mnie #!$%@? ten program, za tę kasę zrobiliby świetlice, żeby takie dzieci miały gdzie pójść kiedy rodzice zapiją,

@alioth: nie, na zrobienie świetlic ta kasa by nie wystarczyła.

500+ z pewnością nie pomoże żadnemu dziecku w tym kraju.

@alioth: i znowu nie masz racji.

Fajna jesteś, nie znasz się, ale zabierasz głos.
@LaPetit: Nie słyszałem jeszcze o tym, że istnieją jakieś pakiety tagów, tak, że gdy użyjesz jednego, to musisz użyć drugiego.

Ja z PiSu śmieję się, w kontekście społecznym, a nie politycznym.
@a__s: @Gronie: Może źle się wyraziłam, chodzi o to że te 500zł nie odmieni złego losu żadnego dziecka. Rodzice, którzy o swoje dzieci dbają będą wydawać te pieniądze na dzieci, ale one i tak były wcześniej kochane i szczęśliwe nawet bez tych pieniędzy. 20-30 mld PLN ma tak ogromny potencjał, tyle można było dobrego zrobić, a obecne rozwiązanie niestety tylko zwiększy epidemię patologii.
@alioth O, dokładnie to. Te 500 złotych w normalnej rodzinie oczywiście cos tam da, ale bez nich dobra rodzina sobie pewnie tez dawała radę, bo rodzice niezaleznie od warunków zawsze staraja sie dziecku zapewnić jak najlepszy byt. Mimo wszystko, 500 złotych miesięcznie to jest sporo i otwiera nowe możliwości dla dziecka np. w postaci kupowania takich dodatkowych rzeczy (instrumenty, ciuchy, technologia, etc.)

Jednakze jakby państwo chciało NAPRAWDĘ pomoc społeczeństwu to by po