Wpis z mikrobloga

chciałbym zapytać was o wielkość bloku #bitcoin. jak jest możliwa jego zmiana? dlaczego to jeszcze nie jest zrobione? wiele zdań jest w necie, że to jest klucz do popularyzacji i dominacji tego środka, a nadto teraz jest najważniejszy moment (a nawet już za późno) na tę zmianę. Wypowiedzcie się trochę w tej kwestii bo bardzo mnie interesuje i myślę, że każdego holdera ;) bo przecież od tego zależy czy BTC będzie warte 10k $ £ € PLN whateva nieprawdaż?
Pobierz r.....s - chciałbym zapytać was o wielkość bloku #bitcoin. jak jest możliwa jego zmia...
źródło: comment_3guPmBNxI3gbEKx90sN7ZkgWNvUKYTwi.jpg
  • 23
@adrix: jak to wszystko czytam o czym piszecie to to jest dla mnie wszystko scfi i fantasy. Kompletnie nie rozumiem o czym piszecie. Mnie jako zwykłego użytkownika interesuje tylko działający portfel i sprawne wpłaty i wypłaty i przelewy. Resztę mam w dupie. I Bitcoin powinien do tego dążyć właśnie do tego by Kowalski nie musiał się zastanawiać co to jest blok i w ogóle ta czarna magia o której piszecie. Kowalski
@BITmaniak dla mnie też czarna magia, ale nie chcę być ignorantem kiedy pakuje w coś sporą dla mnie kasę. głosy NT przyszłości BTC są podzielone jak widać nawet w tym wątku dlatego chciałem sobie wyrobić jakiś mindset na ten temat. Chodzi o to, że jest to wcale nie oczywiste, czy za x lat będzie można płacić BTC wszędzie, a bankierka nie śpi ;)
@revoruless: bansterzy wskoczą na pokład jeżeli już tego nie zrobili. Próbowałeś kiedyś skopować jakieś coiny na płytkim rynku, tak żeby nie ruszać za bardzo kursem? Jeżeli nie to powiem Ci że to katorga. Trzeba to robić bardzo długo, w malutkich ilościach. W takiej właśnie sytuacji jest banksterka. Nic nie mogą zrobić teraz bo strzeliliby sobie w stopę. Mają nieograniczone środki a nie mogą ich użyć.
Poza tym daj spokój, chcesz powiedzieć,