Elec Elec 04.06.2013, 16:30:09 1 #programowanie #php #pytanieMam coś takiego, ale pokazuje zły czas (do tyłu o jedną godzinę). Jak to naprawić?Pokaż spoiler <footer> <p>© <?php echo $config['site*title'];?>. <?php $time = microtime(); $time = explode(' ', $time); $time = $time[1] + $time[0]; $finish = $time; $total*time = round(($finish - $start), 4); echo 'Server date and clock is: '. date($config['date'],time(0)) .' Page generated in '. $total_time .' seconds.'; ?> </footer> Cronox
t.....4 konto usunięte 04.06.2013, 16:32:11 6 @Elec: dodaj adnotację, że to czas Greenwich konto usunięte acetone konto usunięte Rafal___ Elec +1 innych
Tril Tril 04.06.2013, 16:32:48 1 @Elec: Zmienić datę na serwerze :P Albo użyć strftime z odpowiednią lokalizacją. Elec
Elec Elec 04.06.2013, 16:55:38 0 @adrian622: To nie ja kodziłem, tylko się bawię.@t3m4: @Tril: Dałem datedefaulttimezone_set('Poland'); i działa. Jednak mogliście pisać nieco dosadniej :p
Tril Tril 04.06.2013, 17:04:43 2 Dosadniej mówisz... OK. Ustaw do jasnej cholery lokalizację to nie będziesz miał #!$%@? czasu z dupy. #czepiamsie adrian622 echelon_
macrusher macrusher 04.06.2013, 18:24:51 1 @Elec: Prawidłowo powinno być nie 'Poland' a 'Europe/Warsaw', to że teraz akurat zadziałało nie znaczy że zawsze będzie, zależy od serwera :) Elec
Mam coś takiego, ale pokazuje zły czas (do tyłu o jedną godzinę). Jak to naprawić?
<p>© <?php echo $config['site*title'];?>.
<?php
$time = microtime();
$time = explode(' ', $time);
$time = $time[1] + $time[0];
$finish = $time;
$total*time = round(($finish - $start), 4);
echo 'Server date and clock is: '. date($config['date'],time(0)) .' Page generated in '. $total_time .' seconds.';
?>
</footer>
clock - zegar
time - czas
@t3m4: @Tril: Dałem datedefaulttimezone_set('Poland'); i działa. Jednak mogliście pisać nieco dosadniej :p