Wpis z mikrobloga

@Khaine: Zwykły słodzik ma przeważnie w składzie Acesulfam-k i cyklaminian sodu. Nie spotkałem się jeszcze z aspartamem w składzie w zwykłych słodzikach, chociaż pewnie są i takie. Aspartam ładują głównie do coli zero i inny sztucznie słodzony.
@Cojestpiec moim zdaniem wprowadzasz tutaj OPa w błąd. Ksylitol smakuje jak zwykły cukier, na pewno nie ma nic wspólnego smakowo ze stewią.
@Khaine stewia smakuje okropnie, ale ksylitol polecam mocno. Zwykły słodzik z Tesco czy Lidla także jest spoko
@Khaine: olej cukier! Ja piję kawę bez curku od 2 miesięcy. Wcześniej nawet sobie nie wyobrażałem, że można ją pić bez cukru. Wystarczyły 2 tygodnie aby się przyzwyczaić do nowego smaku. To samo dotyczy herbaty. Opcjonalnie możesz dodać śmietankę do kawy, to poprawi nieznacznie smak.