Wpis z mikrobloga

@sillemo: Zrywa się wiatr. Ogólnie polecam wszystko z tego studia ghibli. Ogólnie to Miyazaki też lubi pojazdy latający i stara się też przez to wplatać je też w swoje produkcje. Czy to Szkarłatny pilot,Nausicaä z Doliny Wiatru, Laputa – podniebny zamek.
Zobacz sobie jeszcze co załączyłem.
Krótka animacja fakt w detalach mało dopracowane. No chyba że taki był zamysł rysownika. Ale jeśli ktoś oglądał coś z produkcji studia Ghibli to może
@sillemo: oglądaliśmy z małżonką namiętnie prawie wszystko, i wg nas najlepsze i nasze najulubieńsze to Mononoke i Nausicaa. Zaraz potem Hauru. Kolejne to Spirited Away i Totoro. Z tych niemagicznych mi się najbardziej podobała Marnie. Ziemiomorze dla mnie fajne, dla małżonki mniej. Świetliki cenimy, ale jednak za ciężki klimat dla nas...

A co już oglądałaś i co się podobało?
@archive: Księżniczka Mononoke, Ruchomy Zamek Hauru, Makowe Wzgórza, Szept Serca, Narzeczona dla kota, Sprinted Away... Największe wrażenie jednak zrobiła na mnie Mononoke :)
@sillemo: też uważam Mononoke za świetną historię. Skoro Ci się najbardziej podobała to tym bardziej polecam Nausikę. Niektórzy nawet twierdzą, że akcja Nausiki dzieje się w tym samym świecie co Mononoke 1000 lat później. I nie jest to całkiem niedorzeczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)