Wpis z mikrobloga

Szfab szfabem zostanie

@Vinci798:xD
@Jofrik: Na pewno nie e ten sposób ;d
"Papierz" jest przywódcą KK i jest wg niego nieomylny. Jak ktoś wierzy w Boga, ale nie zgadza się z kościołem, to zawsze zostaje mu zmiana wyznania.
Wg ciebie katolicy mają nie myśleć i nie oceniać postępowania papierza?

@Jofrik: jako, że zakłamanie to immanentna cecha dużej liczby katolików (co widać po plusach przy twoim wpisie) to postaram ci się wytłumaczyć sedno problemu.

Tu chodzi o sposób/formę tej krytyki i wyrażania dezaprobaty. Piętnowany jest język pełen nienawiści i przemocy, prymitywne chłopskie rozumowanie, pogardliwy i prostacki ton wypowiedzi.
@Zwanek: Papież tak ale papież-heretyk nie jest nieomylny gdyż przez fakt herezji traci urząd. Jedyny problem to to, że ewentualną herezję stwierdzi dopiero jego następca.
Wg ciebie katolicy mają nie myśleć i nie oceniać postępowania papierza?

@Jofrik: powiedz, że trollujesz. To nie chodzi o ocenę postępowania "papierza", ale o język. Nie #!$%@?, zabić, spalić, powiesić. Katolicki język miłości.
@CiociaKlocia: Błąd ortograficzny, #!$%@? straszne OMG OMG OMG!! ON ZROBIŁ BŁĄD ORTOGRAFICZNY NA STOS #!$%@?.

@dasto123: Moja koleżanka powiedziała mi ostatnio, że mnie zje. Myślę że ona tak na serio i cyba to zgłoszę.