Wpis z mikrobloga

@JankesPn: Zakładam, że wgrałeś plik na serwer i się zweryfikowałeś? Jeśli tak to w Search Console klikasz na domenę a potem "Ruch związany z wyszukiwaniem" i "ręcznie działania"
  • Odpowiedz
@dziki_rysio_997: Właśnie nie wiem dlaczego tak dziwnie indeksuje. Spróbuję coś poprawić. Generalnie chodziło mi o to jak google widzi samą domenę, bo właśnie zastanawiam się czy nie postawić tam Wordpressa, ale nie chciałem, żeby był spalony na samym początku.
  • Odpowiedz
@JankesPn: bez wnikania w szczegóły widać że domena jest upalona i na 90% są działania ręczne. Ja już bym się nawet nie bawił w oczyszczanie profilu linków tylko stronę od nowa postawił na innej domenie I NIE robił przekierowania nawet. Ręczne można zdjąć, algorytmiczne zostaną cholera wie jak długo.
  • Odpowiedz
Tzn teoretycznie wszystkie kary da się usunąć zmieniając właściciela domeny oraz stawiając nową stronę. To może pomóc, ale ile w tym prawdy...
  • Odpowiedz
@JankesPn: domena do kosza jak na moje. tzn można robić disavowa, czekać aż linki znikną, zdejmować swl'a i czekać w między czasie nową stronę kręcić (treść może być ta sama)
  • Odpowiedz
  • 0
@Patryk:
@dylann: odkrylem przyczyne. robot google nie moze dostac sie na strone. gdy robie w search console pobierz jako google pojawia sie "nieosiagalny". macie pomysl co jest przyczyna?
  • Odpowiedz
@JankesPn: biznes-host.pl.... mam pewne podejrzenie...
Dokładniej to mam vps na minthost - taka sub-marka bizneshosta.
W logach i monitorze ataków dzisiaj zauważyłem że są blokowane ip'ki Microsoftu i Google - nie badałem dokładnie ile, ale... wygląda to na ten ich legendarny anty ddos
Więcej... Normalnie działający w innych przypadkach sklep - na vps na stronach produktów (i tylko tam) podstępnie odpowiada błędem 500 w headerze i normalną treścią strony. Zanim
  • Odpowiedz
  • 0
@Patryk: no wlasnie strona byla na mintshost na VPS. przenioslem na inny wirtualny od nich I powinno byc ok. dziwne ze mam kilka innych stron na tym VPS I nie ma problemu
  • Odpowiedz