Cukier tani jak barszcz
W promocjach 1,5zl/kg a palety w biedrze zastawiają alejki. Wygląda na to że po cenach 6-7zl/kg nie ma już śladu
enterprize z- #
- 291
- Odpowiedz
W promocjach 1,5zl/kg a palety w biedrze zastawiają alejki. Wygląda na to że po cenach 6-7zl/kg nie ma już śladu
enterprize z
Komentarze (291)
najlepsze
@kamz_4con: w jaki sposób wysokie ceny miałyby dojechać konkurencję? I dlaczego (jak piszesz w wątku obok) po przejęciu rynku niemieckie firmy miałyby wspaniałomyślnie obniżyć ceny?
Próbujesz wcisnąć na siłę tezę, że "źli niemcy przejeli rynek" tyle, że liczby nijak do tego nie pasują, ale i tak idziesz w zaparte :P
@kamz_4con: Ten potencjał eksportowy nie istniał nigdy, bo od zawsze cukier z trzciny cukrowej w krajach tropikalnych był o wiele tańszy niż ten z buraków cukrowych w klimacie umiarkowanym. Na rynkach światowych z naszym produktem nie mamy czego szukać (stąd też jest teraz awantura o umowę z Mercosur, bo cukier z Ameryki Południowej by szybciutko wyjaśnił
@enterprize: Tylko musisz go odpowiednio przechowywać. Sucho, ciemno, zdała od robactwa.
@enterprize: Można też zrobić bimber, to będzie z czasem nabierał coraz lepszych właściwości.
Tu Milkę można wyhaczyć za max 1,29 euro w najdroższych sklepach. Nawet nie mówię o promkach, prawie non stop jakąś sieć aktualnie ją ma... wtedy 0,69 euro za tabliczkę.
Aha, czekolady mają 100 gram, nie 80.
Do tej pory w-------a ten cukier i trzyma go pod kanapą a miało być białe złoto XD
@Jare_K: trzeba zatem ogrzewać cukrem
Chcesz słodkie? Zjedz se jabłko albo banana.