Aktywne Wpisy
one_man_army +87
mieszkam z kobieta od jakiegos roku. Ale to co sie dzis rano zdarzylo, troche mnie juz zaczyna przerastac. Zaplacilem rachunek rano. Wyslalem mojej lasce polowe, do oddania, to od samego rana chodzi zla jak osa, jak smialem zarzadac pieniedzy za polowe rachunku za media, ktore ona tez zuzywa. Chyba czas na ewakuacje. #logikarozowychpaskow #zwiazki
tymirka +127
Dlatego właśnie nie zagłosuję na KO w tych wyborach. Niby głosujesz na centrowca, a tu okazuje się, że PO utworzy rząd z Lewicą i zamiast Czarnka będzie Czarnek ale z Lewicy.
#polityka #bekazlewactwa
#polityka #bekazlewactwa
11 czerwca 2007 roku w wieku 24 lat „Renifer” podpisał trzyletni kontrakt z #lechpoznan.
Do stolicy Wielkopolski trafił z Universidad de San Martin (Peru) jako król strzelców i najlepszy piłkarz Primera Division Peruana. Mimo młodego wieku „Żółw” (jak mawiają na niego rodacy) miał już na koncie w piłce seniorskiej 146 spotkań i strzelił w nich 49 bramek. Lech za napastnika musiał zapłacić 200tys euro.
Razem z Lechem świętował zdobycie mistrzostwa, Pucharu i Superpucharu Polski. Łącznie zdobył 24 bramki występując w 56 (lub 59 w zależności od źródła) spotkaniach.
Rozstanie z zawodnikiem nie było już takie przyjemne.
„- Pan Schanks (menadżer piłkarza) cały czas nam opowiada, że ma masę ofert na Hernana z klubów rosyjskich, włoskich czy angielskich. Skoro tak, to powiedzieliśmy mu, że proszę bardzo, niech przywozi pełnomocników tych klubów i podpisujemy transfer. My nie możemy zagwarantować Hernanowi zarobków na poziomie ligi włoskiej czy angielskiej - tłumaczy dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.” www.transfery.info.
Piłkarz został zesłany do Młodej Ekstraklasy by później zostać sprzedanym za 300tys euro do Omonii Nikosia.
Aktualnie Hernan gra w zespole w którym również zaczynał swoją karierę piłkarską Club Universitario de Deportes gdzie jego zespół po trzech kolejkach zajmuje ostatnie miejsce z 1 punktem na koncie.
Poniżej kilka filmów na youtube z udziałem Renifera
Lech - sezon 07/08
Lech -sezon 08/09
wywiad o Lewandowskim (hiszp)
Zapraszam wszystkicich do obserwowania tagu #byltakigrajek . W czerwcu będzie mała niespodzianka dla kibiców #wislakrakow :)
#pilkanozna #ekstraklasa #byltakigrajek
juz się przestraszyłem że go Wisła bierze. Ale z Ciebie śmieszek