Wpis z mikrobloga

Jest jakieś logiczne wytłumaczenie tego, że footballowy Super Bowl rozgrywany jest w styczniu, a hokejowy Stanley Cup w czerwcu? Czy to po prostu Just a 'Murica thing?
#hokej #football #nfl #nhl

To tak jakby przenieść turniej czterech skoczni na lipiec, a euro odłożyć do grudnia.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amfidiusz: Bo tak tera patrze na ten NFL i chcesz mi powiedzieć, że zaczynają grać we wrześniu i po 16 meczach już koniec!? Play offy po jednym meczu i to ma być wszystko?! I to wszystko to to całe zajebiste NFL!? W Polskiej ekstraklasie grają więcej meczy! W NHL każdy po 82 mecze a play offy do 4 zwycięstw więc często mają po 7 meczy w parze xD
I teraz
  • Odpowiedz
@Amfidiusz: @ThrashMetal: sezon futbolu amerykańskiego jest krótki ale pojedyncze mecze są długie - myślę, że wyciskają ile się da z tego sportu przecież mają z tego największe na świecie pieniądze (futbol uniwersytecki i licealny więcej meczy niż NFL mieć nie będzie)
w hokeju za to można więcej meczy wycisnąć i do tego rozgrywać ten sport w hali więc NHL ma tyle meczy co NBA - sezony NBA i
  • Odpowiedz
@ThrashMetal: futbol to ciężki, wymagający sport z wieloma kontuzjami, także dłuższy sezon zasadniczy bez powiększenia limitu liczby graczy w zespole graniczyłoby pomiędzy głupotą a skrajną głupotą.
Polecam MLB, w sezonie grają 162 mecze.
  • Odpowiedz
@Amfidiusz: im wiecej zderzen tym blizej to jakis chorob.

Wydaje mi sie ze sezony ustawiane sa tak by mozna bylo ogladac wszystko co sie da a nie tak ze kibic nfl nba i nhl musi wybrac jedno z 3ch bo w tym samym momencie wszystko. Marketingowo to lepsze rozwiazanie
  • Odpowiedz