Wpis z mikrobloga

Witam mirki, posiadam evic vtc mini + cubis. Na poczatku miałem grzałkę clapton, wóczas palenie z tego e-papierosa była dla mnie poezją, wszystko bez problemu. Po miesiącu, zacząłem czuć lekką spaleniznę więc naturalnie wymieniłem grzałkę na SS316 0.5ohm - z tego co się dowiedziałem, zrobiłem błąd nie zakraplając uprzednio grzałki. To słowem wstępu, od tej pory smak oraz ilość dymu znacznie się pomniejszyły, pali mi się o wiele gorzej i już praktycznie bez przyjemności, zmęczony tym stanem po tygodniu zmieniłem na grzałkę SS316 1ohm, tutaj nauczyłem się na poprzednim błędzie zakropliłem grzałkę 4-5 kroplami, zalałem cubisa i odłożylem na 30minut. Ustawiłem w opcjach 200C/18W i ku mojemu ogronemu rozczarowaniu, e papieros straaaaaasznie plul liquidem, więc zrobiłem tak z 15 strzałów w powietrze, odłożyłem i wziąwszy ponownie epapieros już tak nie pluje, ale pojawia się problem z grzalki 0.5ohm - ilość dymu znacznie się zmniejszyła, smak również - nie ma tej przyjemności:<

I tutaj pojawia się moje pytanie:
Co może być przyczyną :<?

#epapieros
  • 22
@elgahir: za wysoka moc, ustaw 12-13w na 1ohm, odpowietrz wczesniej tank okrecaja gorny cap na chwile. Zakrec airflow i bedzie z podobnym przeplywem jak ten clapton. Gratuluje tez uzywania grzalki przez miesiac, wg mnie ta grzalka najkrocej wytrzymuje i smak sie zmniejsza po tygodniu. 1ohm potrafi smaczyc 2,5 tygodnia ale nie dluzej za bardzo. Wapuje baniak dziennie.
@znienackowy: Tak wiem, tak zakropliłem wtedy te 0.5 ale teraz wsadziłem 1ohm. Sytuacja trochę się polepszyła na mniejszej mocy - ale to wciąz nie to wg. mnie co na Claptonie.
Co do tego miesiąca, może faktycznie za dużo - mi dawało frajdę więc czemu nie;d
@elgahir: Zauważ, że clapton to taki trochę gruby #!$%@?. Jak go porządnie rozgrzejesz to będzie dymił jak lokomotywa. Jeżeli chcesz większa chmurę to olej TC i wapuj normalnie na VW. Jeżeli coś pluje liquidem - transport za duży i za bardzo zalewa grzałkę.
@znienackowy: Spróbowałem niedawno z ciekawości tę jednoohmową z zestawu (normalnie Cubisa używam z claptonami) i zbobrzyła się na smołę po godzinie, przy którymś strzale nawet kawałek waty zjadłem o_O