Wpis z mikrobloga

Data aktualizacji dla #elitedangerous do wersji 2.1 potwierdzona na wczorajszym streamie.
Zaznaczcie sobie datę w kalendarzu 26/05/2016 - Inżynierowie nadchodzą.

Niestety nie obyło się bez pewnych niemiłych rzeczy. Nie dostaniemy w tej aktualizacji Huge Gimballed Multi-Cannonów z uwagi na to że mało ludzi uczestniczyło w Wydarzeniu Społecznościowym (CG) z dostarczaniem Tantalu do systemu Wyrd - gdzie wg. lore gry będą produkowane bronie.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kofi: A to #!$%@? z multicannonami. Już się szykowałem żeby wrócić i zakupić FDL'a i oprzeć go na tym.

Btw. #!$%@? tą ruletkę przy robeniu modów u inżynierów?
  • Odpowiedz
@khurghan: niestety, grind był za słaby przy CG.

Ruletka zostaje niestety ale podobny RNGnerowie mają jakieś ustalone wartości.

Co do MC to się mało tym przejmuje bo w FDLu nadal Huge Fix MC można będzie założyc.
  • Odpowiedz
@Kofi: Trochę słabo, żeby uzależniać dostępność broni, która powinna być od początku od jakiegoś grindowego eventu.

Kurde, coraz mniej mi się podoba kierunek, w którym podąża FD. Grind, grind, grind, grind.

Co do fixa to wiem, ale ja leniwy jestem i lubie mieć gimbale na boty :P
  • Odpowiedz
@khurghan: W Patchu mają dać możliwość kupowania specjalnych właściwości za reputacje u inżyniera ale ruletka zostaje. Ruletka to tak poroniony pomysł, nie powinno być żadnych animacji, żadnego kręcącego się kółeczka tylko podany % szansy, inaczej to za bardzo się kojarzy z graniem w jednorękiego bandytę.
  • Odpowiedz
@Thael32: Weź, jak to zobaczyłem to mi się niedobrze zrobiło. Rozumiem jakby to było tak, że płacisz o wiele więcej materiałów ale sam przydzielasz wartości z dostępnej puli punktów i masz porządany efekt.
  • Odpowiedz
@khurghan: @Thael32: Jednak Frontier zmienił dzisiaj zdanie. Jedynymi brońmi jakie nie będą dostępne w dniu wydania 2.1 to Huge Burst Laser z powodów technicznych - coś muszą jeszcze dopracować.
  • Odpowiedz