Aktywne Wpisy

krucjan +154
Też macie takie lekko autystyczne skrzywienie, że prawie wszystko co robicie to rozkminiacir, żeby robić to tak, aby jak najmniej przeszkadzać innym? A jeśli robię coś co jakoś utrudnia życie innym to analizuję na ile mi to ułatwia życie a na ile utrudnia innym. Jeśli stosunek tego, że mi dana rzecz naprawdę mega ułatwi życie a innym ludziom w bardzo znikomym stopniu je utrudni i mogą łatwo to utrudnienie w jakiś sposób

EmDeCe +385

Jakie frameworki polecacie?
Co ma najlepszą przyszłość?
Trzymaj się z dala od Sails.js - nie jest zrobiony ani w "UNIX/JS" stylu małych funkcjonalności, jest monolityczny, od dawna nie rozwijany (w normalny sposób). Firma, której pracownicy go stworzyli nie ma czasu w niego inwestować.
Meteor to fajna rzecz, jest izomorficzny
@obereczekpl: To jest najgrosza rada jaką mogłeś mu dać
Monolityczna architektura to nie jest "to". Wszyscy od tego odchodzą. Sprawdziło się w przypadku
Boilerplates są dla ludzi, którzy chcą się skupić na kodzeniu i / lub nauczyć się architektury nieco. Frontendowe starter-kity nijak mają się do backendu. Są najczęściej minimalistyczne i dobrze udokumentowane, rozwiązując minimalną ilość problemów.
Chodzi mi o to, że laik może źle ewaluować takie Starter packi i zamiast czegoś takiego wybierze starter pack, który poza podstawowymi problemami będzie miał wbudowaną obsługę socketio i jeszcze do tego webpacka, żeby przy przy wykorzystaniu css-modules na frontendzie mieć
@babysteps: A może powiesz mi z jakich frameworków Ty korzystasz lub miałeś prawdziwe doświadczenia? Mam wrażenie, że rzucasz nazwami a nawet w tym nie programowałeś.
Ja sam używam Hapi.js i Express.js zamiennie. Kraken to taki już framework, za dużo tam tego nabudowali, przynajmniej według mnie. W Hapi.js stworzyłem boilerplate na potrzeby swojej aplikacji, automatyczny bootstrap i pluginy. Także w Express.js wyprodukowałem starter kita, powodem nieużywania Hapi.js była decyzja biznesowan,
Racja, dwa lata temu w środowisku js był jak dla mnie burdel. Teraz zaczyna się to pomału stabilizować. W najnowszym Anglularze ponoć pisze się już całkiem przyjemnie.
A jaki jest próg wejścia w tego Nuxta? To coś jak Angulr?
Nie jestem za bardzo przekonany do Vue(rok