Wpis z mikrobloga

a co do samego zawodnika idealnie pasuje do Krychowiaka, może nieco mniej zaangażowany w obronę, ale za to obok Grosika i Błaszczykowskiego chyba najbardziej kreatywny gracz w kadrze
@Oskarek89: portier turbokozakowy :D

a swoja droga milo patrzec jak sie zmienila mentalnosc pilkarzy - dzis oczywiste jest ze jak ktos wyjezdza to opanowuje jezyk jak najszybciej, jeszcze nie tak dawno to wcale takie oczywiste nie bylo. najbardziej zapadlo mi w pamiec jak kosecki (roman) w studio tv czytal nazwisko henry po polsku. tak, koles ktory gral we francji czytal henry HENRY.
@Oskarek89:
Nawet nie byłoby źle gdyby Zieliński i Krychowiak trafili do Liverpoolu, a Milik to Leicester. Wojtuś pewnie znowu zostanie wypożyczony, bo raczej 15 mln funtów nikt za niego nie zapłaci, a Roma już prawie sprowadziła Alissona.
@Oskarek89: oglądam Turbokozaka mniej więcej regularnie i na początku mega wrażenie zrobiło na mnie to jak szybki jest z piłką przy sam na sam w porównaniu do innych występujących. Przeklikałem te poprzednie i chyba tylko Guilherme był pod tym względem na podobnym poziomie, ale oprócz szybkości on jednak nie miał(albo nie pokazał po prostu) takiego panowania nad piłką. Zobaczymy co z niego dalej będzie, ale ma na pewno podstawy do poważnego
@Oskarek89: Jak facet odpali to po raz pierwszy od czasów Szymkowiaka będziemy mieć porządnego rozgrywającego. Świetny technicznie, szybki z piłką i bez niej, obunożny (!), posiadający niezły przegląd pola i porządne podanie. Świetny gracz.

Jeśli Klopp zrobi z niego Pana Piłkarza liczącego się w Europie, to moim zdaniem PS czy inne Piłki Nożne powinny przyznać mu tytuł trenera dekady polskiej piłki. Nikt inny nie wypromował tylu dobrych, polskich, kopaczy i przy
@szeryfe: Mieszkam we fr i ty bys slyszal jak oni wymawiaja nazwy angielskie i obce... to taka nasza mentalnosc, zeby sie do innych dostosowac i dobrze, ze czytal spolszczona nazwe ;-)
@wi1qqqq: no i widzisz, dlatego cieszę się że takich z podejściem jak ty jest w piłce coraz mniej. w sporcie drużynowym liczy się komunikacja, to że się nie uczysz komunikować z drużyną świadczy o braku profesjonalizmu, jak bardzo butnej postawy byś nie przyjął prostych zasad nie zmienisz. bo jeśli tu masz #!$%@? na komunikację to myślisz że cała drużyna specjalnie dla ciebie się nauczy żebyś ty rozumiał i ciebie rozumiano? XD