O święta Rito, jakże wielka była miłość twa dla Boga i bliźniego. Któż może wyobrazić sobie twe najgorętsze uczucia i rzewne łzy, któreś wylała, myśląc o męce twego Ukrzyżowanego Oblubieńca? Kto pojmie ten święty zachwyt w obcowaniu z Bogiem, w którym znajdowano cię często? Kto wypowie twą miłość dla bliźnich, biednych i chorych, między którymi byli bardzo smutni i nieszczęśliwi, a tyś ich objęta miłosierdziem serca twego?
My zaś tak często zajęci jesteśmy sobą, nie staramy się, by zaopatrzyć potrzeby duchowe i cielesne bliźnich naszych.
Wybłagaj nam, o święta Rito, łaskęłaskę, by serca nasze pałały czystą miłością bliźniego, abyśmy ciebie naśladowali i od tej chwili złączeni byli z tobą tą odwieczną miłością, która cię czyni pełną chwały i szczęścia w niebie. Uproś nam również łaskę... (wymieniamy ją).
Módlmy się: Ojcze niebieski, Ty dałeś świętej Ricie udział w męce Chrystusa, udziel nam łaski i siły do znoszenia naszych cierpień, abyśmy mogli głębiej uczestniczyć w misterium paschalnym Twojego Syna. Który z Tobą żyje i króluje w jedności Ducha Świętego, Bóg, przez wszystkie wieki wieków. Amen.
@vivianka: Fajny pomysł miałaś z tą nowenną, szkoda że nie dałaś znać wcześniej, umieszczalibyśmy przypomnienie o niej we wpisach wołających na modlitwę, cała akcji miałaby dzięki temu większy zasięg.
Następnym razem daj mi znać, mam nadzieję że to nie jest ostatnia nowenna :)
@dendrofag: o fajny pomysł. Tak, też myślałam żeby inne nowenny kontynuować. Dam zatem znać na pewno następnym razem, a jak chcesz to też możesz jeszcze polecić tag #nowennadority
@vivianka: Nie ma sprawy, daj znać kiedy zaczniecie nową nowennę, wtedy dodam Twój tag i polecę go oficjalnie, na razie może skończ tę nowennę w której trakcie jesteście, bo nikt nowy raczej nie dołączy się od środka.
O święta Rito, jakże wielka była miłość twa dla Boga i bliźniego. Któż może wyobrazić sobie twe najgorętsze uczucia i rzewne łzy, któreś wylała, myśląc o męce twego Ukrzyżowanego Oblubieńca? Kto pojmie ten święty zachwyt w obcowaniu z Bogiem, w którym znajdowano cię często? Kto wypowie twą miłość dla bliźnich, biednych i chorych, między którymi byli bardzo smutni i nieszczęśliwi, a tyś ich objęta miłosierdziem serca twego?
My zaś tak często zajęci jesteśmy sobą, nie staramy się, by zaopatrzyć potrzeby duchowe i cielesne bliźnich naszych.
Wybłagaj nam, o święta Rito, łaskęłaskę, by serca nasze pałały czystą miłością bliźniego, abyśmy ciebie naśladowali i od tej chwili złączeni byli z tobą tą odwieczną miłością, która cię czyni pełną chwały i szczęścia w niebie. Uproś nam również łaskę... (wymieniamy ją).
Ojcze nasz...
Zdrowaś Maryjo...
Chwała Ojcu...
Antyfona: Obdarzyłeś, Panie, służebnicę Twoją Ritę znakiem miłości i męki Twojej.
Módlmy się: Ojcze niebieski, Ty dałeś świętej Ricie udział w męce Chrystusa, udziel nam łaski i siły do znoszenia naszych cierpień, abyśmy mogli głębiej uczestniczyć w misterium paschalnym Twojego Syna. Który z Tobą żyje i króluje w jedności Ducha Świętego, Bóg, przez wszystkie wieki wieków. Amen.
#nowenna #nowennadority #religia #mikromodlitwa
Fajny pomysł miałaś z tą nowenną, szkoda że nie dałaś znać wcześniej, umieszczalibyśmy przypomnienie o niej we wpisach wołających na modlitwę, cała akcji miałaby dzięki temu większy zasięg.
Następnym razem daj mi znać, mam nadzieję że to nie jest ostatnia nowenna :)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora