Oj było latane. Coraz lepiej idzie mi na acro, niestety filmików brak. Coolstory: Dałem cumplowi gogle fpv żeby sobie zobaczył jak to jest a sam latałem bez. Wszystko spoko. Chciałem mu też pokazać jak to wygląda z góry. Rozpędziłem się, wzniosłem i chciałem zawrócić. No niestety w złą stronę i poleciałem na drzewa (zdjęcie w komentarzu) Panika, biegniemy szukać.
A teraz problemy:
Ogólnie coś się lubi wypinać przez co mam czarny obraz zamiast obrazu z kamerki.
Jest też problem z radiem/odbiornikiem/kontrolerem. Pomimo połączenia RC (normalnie da się latać) buzzer sygnalizuje jego brak.
Dobrze nie jest też z wtyczkami xt60. Są zbyt luźne.... I tu wina jest po stronie lipo.... Nic nie poradzę ;(
Zaczęły być problemy z odczytami napięcia baterii. Czasami ich po prostu nie ma. Kwestia (oby) poprawienia lutów na goldpinach.
@psposki: popraw styki w wtyczce i bedzie ciasno - z moja mam czasami problem zeby wypiac baterie. I ukradne patent z przedluzka na antene FPV ( ͡º͜ʖ͡º)
@Norwag93: ja na poczatku mega sie balem Acro - ale jak dla mnie okazało sie zdecydowanie łatwiejsze niz stabilization mode. A to glownie dla tego ze jak w Acro ustawie kat to on taki zostanie :D
Jak w meczu Legia-Aston Villa padnie więcej niż 5 goli, to losowy plujsujący mirek, nie zielonka i nie z czarnej listy, dostanie 1916 zł. #rozdajo #mecz #legia
Coraz lepiej idzie mi na acro, niestety filmików brak.
Coolstory:
Dałem cumplowi gogle fpv żeby sobie zobaczył jak to jest a sam latałem bez.
Wszystko spoko. Chciałem mu też pokazać jak to wygląda z góry.
Rozpędziłem się, wzniosłem i chciałem zawrócić. No niestety w złą stronę i poleciałem na drzewa (zdjęcie w komentarzu)
Panika, biegniemy szukać.
A teraz problemy:
Ogólnie coś się lubi wypinać przez co mam czarny obraz zamiast obrazu z kamerki.
Jest też problem z radiem/odbiornikiem/kontrolerem. Pomimo połączenia RC (normalnie da się latać) buzzer sygnalizuje jego brak.
Dobrze nie jest też z wtyczkami xt60. Są zbyt luźne.... I tu wina jest po stronie lipo.... Nic nie poradzę ;(
Zaczęły być problemy z odczytami napięcia baterii. Czasami ich po prostu nie ma. Kwestia (oby) poprawienia lutów na goldpinach.
#drondinozaura #budujedrona
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
I ukradne patent z przedluzka na antene FPV ( ͡º ͜ʖ͡º)