Mirki, czy może mi ktoś wytłumaczyć w jakim celu wiekszość kierowników po trzypasmowej drodze namiętnie jedze środkowym pasem? Sytuację obrazuje zdjęcie poniżej.
@mamo: Pozostają więc opcje czekania na zwężkę, jak na 99% dróg poza węzłami i obwodnicami albo chroniczny strach przed zmianą pasa przy prędkości >50km/h. Z dwojga złego wolę takiego artystę zwyczajnie wyprzedzić prawym i wiedzieć, że z pasa ruszy się dopiero na swoim zjeździe, niż by miał skakać po jezdni nie umiejąc ocenić odległości od zbliżającego się innego auta.
@ravier: czyli wniosek jest taki, że środkowy pas jest super bo z prawym coś się może stać. Dzięki zbliżyłeś mnie mocno do rozwiązania tej zagadki. Ale nadal zadziwia mnie fakt, że w Polsce jest coraz więcej nowych i dobrych dróg wielopasmowych, autostrad, obwodnic itd. a wiekszość kierowników nie uczy się po nich sprawnie jeździć.
@RuchadloLesne: Twój argument jest inwalidą. Jeśli będziesz jechać prawym pasem, zagrożenie będziesz mieć tylko z jednej strony, lewej. Twoim sposobem i tłumaczeniem z obu. Więc zastosuj się do przepisów KRD i jeździj pasem prawym. A prawy to ten najbardziej z prawej, nie środkowy
Twój argument jest inwalidą. Jeśli będziesz jechać prawym pasem, zagrożenie będziesz mieć tylko z jednej strony, lewej.
@mateolinho: kiedy zdążyłeś nauczyć wszystkie leśne zwierzęta, by nie wbiegały na jezdnie, a jeśli już koniecznie muszą, to tylko od lewej strony kierowców?
@RuchadloLesne: jeśli tak boisz się jeździć to zostań w domu. Przepisy mówią że masz jeździć prawym. I koniec. A nie ze wygodniej czy boisz się zwierzyny NA AUTOSTRADZIE!
Sytuację obrazuje zdjęcie poniżej.
#polskiedrogi
Dzięki zbliżyłeś mnie mocno do rozwiązania tej zagadki.
Ale nadal zadziwia mnie fakt, że w Polsce jest coraz więcej nowych i dobrych dróg wielopasmowych, autostrad, obwodnic itd. a wiekszość kierowników nie uczy się po nich sprawnie jeździć.
@mateolinho: kiedy zdążyłeś nauczyć wszystkie leśne zwierzęta, by nie wbiegały na jezdnie, a jeśli już koniecznie muszą, to tylko od lewej strony kierowców?
@mateolinho: jeżdżę motocyklem. samochodu nawet nie mam.